Felix Meurders maakt in 2021 overstap naar NPO Radio 5

Spijkers met Koppen op zoek naar nieuwe presentator

Felix Meurders zet een nieuwe stap in zijn radiocarrière. In 2021 maakt hij de overstap naar NPO Radio 5 om daar wekelijks op zaterdagochtend het nieuwe muziekmagazine ‘FM op 5’ te presenteren. Tussen 10 en 12 uur draait Felix veel muziek en interviewt hij mensen die dat weekend iets bijzonders gaan doen.

De overstap betekent dat Felix na 25 jaar gaat stoppen met de presentatie van Spijkers met Koppen. Felix Meurders: ‘Omdat ik met hart en ziel verknocht ben aan Spijkers met Koppen heb ik lang getwijfeld om ja te zeggen tegen Radio 5. Ik moest echt kiezen want beide programma’s presenteren kan niet gezien de uitzendtijdstippen. Uiteindelijk heeft de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren.’

Felix gaat het programma maken voor BNNVARA, de omroep waar hij al ruim vijfenveertig jaar aan verbonden is. BNNVARA zal hierdoor na jaren afwezigheid weer terugkeren op NPO Radio 5. Felix wordt straks achter de schermen nog steeds bijgestaan door redacteur en producer Nicolette Schouten met wie hij al sinds ‘In de Rooie Haan’, de voorganger van Spijkers met Koppen, samenwerkt.

Het vertrek van Felix bij Spijkers met Koppen betekent dat Dolf Jansen op zoek moet naar een nieuwe co-presentator. Daar is genoeg tijd voor, want na de zomerstop is Felix tot het einde van het jaar nog gewoon te horen in Spijkers met Koppen.

5 Comments

  1. Wie zal de plek van Felix Meuders gaan overnemen bij Spijkers met Koppen gaan overnemen? Matthijs van Nieuwkerk? 🤔
    Doe gelijk maar een heel nieuw duo dan. Dolf Janssen is wel de meest irritante stem op de radio. Dit was overigens een mooie gelegenheid om Spijkers met Koppen te verhuizen naar Radio 1. Daar waar het eigenlijk al een paar jaar hoort.

    Giel naar Radio 2 dus tussen 4.00-6.00u Ik ben geen fan van Giel maar ik vind dit tijdstip wel echt een beetje te min voor hem. Weinig zendtijd Frank van ‘t hof ook.

  2. Leuk Felix op 5. Opvallend is dan dat er van 07:00 tot 14:00 echt oudgedienden presenteren. En ook nog is in volgorde wat leeftijd aangaat.

  3. Misschien gaat ie wel weer een technische stunt uithalen, net als in de jaren 70: DAB+ loskoppelen van het FM-kabelnet en dus twee separate uitzendingen tegelijkertijd maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*