Feestweek voor 10 jaar MAX

In de week van maandag 12 oktober staan diverse MAX live-programma’s, zowel radio als televisie, in het teken van MAX’ tiende verjaardag. Door middel van uiteenlopende uitzendingen blikt MAX terug op het afgelopen decennium; zowel Hallo Nederland, Tijd voor MAX en Tijd voor Meldpunt! op televisie als Wekker-Wakker!, TinekeShow en Twee Dingen op de radio besteden aandacht aan deze verjaardag.

Het startschot wordt gegeven in Tijd voor MAX en Hallo Nederland op maandag 12 oktober. Vanaf 17.40 uur op NPO 2 ontvangen Sybrand en Martine namelijk niet alleen MAX-directeur Jan Slagter, maar ook de MAX-presentatoren die op dit moment werkzaam zijn bij MAX komen langs om dit feest te vieren. Samen kijken ze terug op tien jaar radio en televisie bij dé omroep voor alle 50-plussers. Herinneringen worden opgehaald middels memorabele, ontroerende en hilarische fragmenten. In de rest van de week blijft het feest: oud-MAX-presentatrice Catherine Keyl komt langs. Zij presenteerde het allereerste tv-programma onder het rondvormige, oranje-witte logo: Van Nul naar MAX. Ook oud-staatsecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan schuift aan tijdens de feestweek. De politica was actief in het Kabinet-Balkenende II, toen Omroep MAX toetrad tot het publieke bestel.

Jeroen, Carrie en Mascha eindigen elke Hallo Nederland-uitzending met een speciaal item over tien jaar MAX. Zo gaan ze op zoek naar de ideale en allergrootste MAX-fan, en kijken ze terug én vooruit met een heuse trendwatcher: wat heeft MAX in de afgelopen tien jaar betekend voor de 50-plusser?

Ook op NPO Radio 5 Nostalgia bij TinekeShow en Wekker-Wakker! wordt het verjaardagsfeestje uitvoerig gevierd. De hele week ontvangen Tineke, Henk en Manuëla diverse MAX-coryfeeën. Op maandag komt Jan Slagter bij Tineke in de studio. Als klap op de vuurpijl komt de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde MAX-band optreden. Want wat blijkt? MAX-presentatoren kunnen niet allen puik presenteren, een aantal blijkt ook over aardig wat muzikaal talent te beschikken.

Het MAX NPO Radio 1 programma Twee Dingen staat gedurende deze hele week in het teken van 2005: hét geboorte jaar van MAX. Zo komt onder anderen Dennis van der Geest, Wereldkampioen judo in 2005 langs. Ook Niesco Dubbelboer, die aan de wieg stond van het referendum van de Europese Grondwet in 2005 komt langs voor een goed gesprek met Elles de Bruin en Margreet Reijntjes.

Tien jaar MAX feestweek 
Maandag 12 t/m donderdag 15 oktober 
Op NPO 2, NPO Radio 1 en NPO Radio 5 Nostalgia 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*