Februari bij Beeld en Geluid: oorlogsverslaggeving en 100 jaar Hilversum mediastad

Beeld en Geluid staat in februari in het teken van 100 jaar Hilversum mediastad, met de presentatie van een nieuw boek over het mediaverleden van Hilversum, geschreven door Peter Schavemaker. Hans Jaap Melissen belicht in een nieuwe Nieuws of Nonsens-expertlezing zijn leven als oorlogsverslaggever. Voor die liefhebbers is er verder een vertoning van IDFA’s publieksfavoriet Doof Kind.

IDFA-documentaire: Doof Kind (Alex de Ronde, 2017)
Zondag 4 februari | 15.00 tot 17.00 uur | meer info

Op zondag 4 februari is er een voorvertoning van de documentaire Doof Kind (Alex de Ronde, 2017), de publieksfavoriet van het IDFA. De film schetst een ontroerend portret van de dove Tobias, die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. De film volgt Tobias op het snijvlak van verleden en toekomst. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe hij opgroeit. Aansluitend op de vertoning volgt een gesprek tussen Alex de Ronde (documentairemaker en directeur van bioscoop Het Ketelhuis), Eva Westerhoff (Dovenschap) en Jurgen Lentz (NPO Access Services) over de toegankelijkheid van de Nederlandse media voor doven- en slechthorenden.

Nieuws of Nonsens-expertlezing: oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen
Zaterdag 10 februari | 15.00 tot 16.30 uur | meer info

In deze Nieuws of Nonsens-expertlezing vertelt oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen over zijn zoektocht naar de feiten in een wereld met oorlog, chaos en (sociale) media. Melissen is een van de meest ervaren Nederlandse oorlogsverslaggevers en in zijn voordracht vertelt hij over zijn uitdagingen in Irak, Syrië en Libanon.

Boekpresentatie 100 jaar Hilversum Mediastad
Woensdag 14 februari | 15.00 tot 16.30 | gratis te bezoeken | meer info

Op 14 februari wordt het boek van Peter Schavemaker, over de honderdjarige geschiedenis van Hilversum als mediastad, gepresenteerd. Tijdens de boekpresentatie gaat Schavemaker in op de manier waarop Hilversum, ooit een rustig tuin- en weversdorp, zich vanaf 1918 ontwikkelde tot het hart van de Nederlandse mediacultuur.

Voorjaarsvakantie: kinderpersbureau
24 februari t/m 4 maart | elke dag 11.00 – 16.00 uur | meer info

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er in Beeld en Geluid in de voorjaarsvakantie een speciaal kinderpersbureau, waar kinderen een mini-opleiding tot journalist krijgen.

Meer weten over alle activiteiten van Beeld en Geluid? Kijk op www.beeldengeluid.nl/agenda.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*