FC Klap produceert reisprogramma RonReizen op RTL 4

De online globetrotters van RonReizen.nl zetten een nieuwe stap in de multimediale strategie. Op zondag 18 april 16.30 uur is de eerste uitzending van RonReizen bij RTL 4 te zien, een even mooie als logische aanvulling op hét platform waar de 40-plusser reisinspiratie opdoet en praktische tips krijgt. Reisexpert Ron Peereboom Voller en presentator Bert Kuizenga delen in een zesdelige serie hun ervaringen op bijzondere bestemmingen in binnen- en buitenland.  
Na het magazine, YouTubekanaal, de wekelijkse nieuwsbrief en site voor reislustige 40-plussers – ronreizen.nl – lanceert het Hilversumse mediabedrijf FC Klap nu ook de tv-serie RonReizen. In zes afleveringen reizen de presentatoren – Ron Peereboom Voller en Bert Kuizenga – naar onder meer Wallonië, Portugal, Duitsland, Brazilië, Oostenrijk, Canada, Turkije, Scandinavië en bezoeken ze leuke bestemmingen in eigen land. 

Tips waar je iets aan hebt
RonReizen blijft weg van algemeenheden als ‘Je kunt er lekker eten’, of ‘Het is hier prachtig’. In de reisverhalen op ronreizen.nl geeft een vast team reisbloggers naast inspiratie vooral praktische tips waar je echt iets aan hebt; híer kun je lekker eten en dít is hier prachtig. Ook in de tv-serie wordt dit doorgetrokken. Ron gaat niet naar Wallonië, hij gaat wandelen in Wallonië. Bert gaat niet naar Portugal, hij gaat wijn proeven in Portugal. Een citytrip naar Innsbruck spitst Bert toe op cultuur en in Cappadocië laat hij zien waarom je de ballonvaart écht niet moet overslaan. Duitsland is groot en veelzijdig, dus Ron en Bert beperken zich tot de Oranjeroute. Zo geven ze zoveel mogelijk inspiratie én tips voor de volgende vakantie van de kijkers. 

Waarom een tv-programma?
Omdat naast de online verhalen voor reislustige veertigers, vijftigers en vitale senioren en een papieren magazine het reisprogramma de perfecte aanvulling is om beeldende tips te geven. Naamgever Ron Peereboom Voller: “Ik hoor het steeds vaker. Leuk hoor, al die reizende vloggers en bloggers voor jongeren, maar waarom bedienen we gezinnen, veertigers, vijftigers en vitale senioren niet? Het is er niet! In de digitale reiswereld zag ik maar nauwelijks blogs en vlogs die mij aanspraken. Als je ouder wordt, zoek je naar andere informatie dan die ik van de toch veelal jonge mensen die de wereld overtrokken, aangeboden kreeg.” 

Acteur en presentator Bert Kuizenga: “Ron is de reisexepert, hij heeft voor de Reiskrant een groot deel van zijn leven professionel gereisd. Hij kent de reiswereld als zijn broekzak en geeft tips & tricks. Ik ben een verhalenverteller, nog altijd reislustig en zelf 40-up. Hoewel niet meer piepjong, ben ik nog altijd een avontuurlijke reiziger. Ik wil van alles ontdekken. Het leuke aan op reis gaan, is – ongeacht je leeftijd – herinneringen maken. Als ik ‘s nachts eens niet kan slapen, mijmer ik vaak weg naar die mooie plekjes. In gedachten zit ik weer op dat terras met magnifiek uitzicht, liefst lekker in de zon, terwijl ik pittige specerijen ruik en uitkijk naar de lokale verrassing die ik krijg voorgeschoteld.” 

Aanraders
Bert Kuizenga: “Wij maken RonReizen met zorg, het programma ziet er prachtig uit. Zo krijg je een goed beeld van de bestemmingen. Gedwongen door corona zijn we ook dichtbij huis gebleven. Maar ook ons eigen land, België, Duitsland of Oostenrijk zijn verbluffend mooi. Ik vond de onontdekte plekjes in Portugal een aanrader. Mijn vrouw woonde jarenlang in Spanje – dus wij waren Spanje-gangers – maar ik vond Alentejo, Centro de Portugal en het noorden rond Porto een ontdekking. Aardige mensen, heerlijk eten en afwisselende natuur, dus ik ga graag nog eens terug.”

Met sterrenkok Benjamin Parth uit Ischgl fietst Bert naar de berghut op de culinaire Jacobsroute om zijn speciale gerecht te proeven. “Al die mountainbikes zijn elektrisch aangedreven, dus ook goed te doen voor de wat oudere reiziger. Ik plaatste een foto op Instagram en kreeg stoere complimenten dat ik zo dapper door de bergen fietste. Wat een bikkel, die Bert!” Lachend: “Is het dan aan mij om uit te leggen dat ik op een E-bike zat..?

Bert over de Oranje-route door Duitsland. “Die route is in totaal 2000 kilometer, dus we hebben sporen gezien van ons Oranje-huis. In een kasteel stond de complete stamboom van de Oranjes uitgetekend tot de huidige prinsessen aan toe.”

Corona
Ron Peereboom Voller: “Wat een wereldwijde pandemie al niet kan veroorzaken. Dat het zo’n impact zou hebben, had niemand kunnen voorzien. Gelukkig gloort er met al die vaccinaties weer licht aan de horizon. Het mooie is wel dat er een enorme herwaardering voor ons eigen land is gekomen. Dat is toch wel tof.”  Bert en zijn vrouw Astrid hebben zelf corona gehad. Bert: “Inmiddels ben ik niet meer bang om op reis te gaan. Waarom ik zelf naar RonReizen op tv zou kijken? In de eerste plaats om goede ideeën op te doen voor mijn eigen reizen. Het lastige van deze tijd is om vakantieplannen te maken, maar het kan gelukkig wel weer. Er is perspectief. En dichtbij is het ook heel mooi.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*