Farce Majeure-duo columnist bij MAX Magazine

Henk van der Horst en Jan Fillekers van Farce Majeure worden nieuwe columnisten bij MAX Magazine. Hun eerste bijdrage staat in het eerste nummer van MAX Magazine in 2018, dat morgen uitkomt.

Fillekers en Van der Horst brachten samen met Fred Benavente, Ted de Braak en Alexander Pola jarenlang het satirische, populaire maatschappijkritische Farce Majeure op televisie. Later maakte het tweetal ook bij de NCRV het goedbekeken Showroom over excentrieke personages.

Ze zullen afwisselend, gezamenlijk én afzonderlijk bijdragen leveren aan het blad van MAX.

Jan Fillekers: “Tijdens onze theatertournee ‘Dat is uit het leven gegrepen’, waarin we fragmenten van ‘Farce Majeure’ en ‘Showroom’ lieten zien, merkten we hoe onze oude fans enthousiast reageerden op dit bijna jeugdsentiment. We vinden het leuk om in de columns voor MAX Magazine achterom te kijken en tegelijk een verbinding te leggen met het heden.”

Henk van der Horst: “We vinden het daarnaast leuk op deze wijze wat lichte satire te kunnen toevoegen aan de inhoud van MAX Magazine.”

Hoofdredacteur Peter Contant van MAX Magazine is blij met de samenwerking. “Jan en Henk zijn nog steeds geliefd bij een grote groep lezers. Ze hebben hun leven lang teksten geschreven en zijn nog steeds enthousiaste schrijvers. Over de invulling van hun rubriek waren we het dan ook snel eens.”

MAX Magazine is het wekelijks verschijnende magazine van Omroep MAX. In 2017 steeg de betaalde oplage door van 120.000 naar 135.000 exemplaren (bronnen: Mediacompetence en Betapress). MAX Magazine is sinds de oprichting al vijf jaar lang het enige in oplage stijgende omroepblad van Nederland en is sinds 2013 tot heden het snelst stijgende publiekstijdschrift van Nederland.

Het eerste MAX Magazine-nummer met een bijdrage van Fillekers en Van der Horst verschijnt op 2 januari 2018.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*