Familie de Mol in de prijzen op Televiziergala

“Ik zie deze GoudenTelevizierring als een symbool voor meer verdraagzaamheid, respect en liefde voor elkaar. Die dingen en ook humor zijn soms ver te zoeken in de maatschappij”.  Woorden van winnaar Johnny de Mol, temidden van mensen met het syndroom van Down op het podium tijdens het 50ste Televiziergalafeest , waarop hij met zijn programma Syndroom de andere genomineerden Expeditie Robinson en Streetlab achter zich hield.

De Mol won ook de Zilveren Televizierster in de categorie mannen. De familie de Mol had sowieso een feestelijke avond, want Linda de Mol won een Oeuvre Award. “Ik ben helemaal van de leg”, bekende ze.  Het was pas de 3de keer dat een dergelijke prijs op het Televiziergala werd uitgereikt. Eerder vielen ze ten deel aan Mies Bouwman en Willem Duijs.

De Zilveren Televizierster voor vrouwen was voor Chantal Janzen. Jan Versteegh van BNN werd verkozen tot het grootste aanstormende talent van de Nederlandse televisie. De Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma ging naar  Freek’s Wilde Wereld.

Een Tom Cruise-achtige act aan het begin van de avond, waardoor presentator Jan Smit spectaculair naar beneden en weer naar boven zou komen zeilen, mislukte wegens een technisch mankement. Demonstratief was er in de zaal een stoel leeggehouden voor Jan Slagter, de baas van omroep Max, die niet op de uitnodiging was ingegaan omdat Heel Holland Bakt niet tot de genomineerden behoorde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*