Faillissement drukkerij treft diverse omroepgidsen

De drukkerij Senefelder Misset (onderdeel van Circle Media Group/ Roto Smeets Group) heeft faillissement aangevraagd. Het faillissement heeft ook direct invloed op enkele omroepgidsen.

Onder andere Veronica Magazine, Vara Gids, VPRO Gids en Max Magazine laten laten hun edities bij Misset Sennefelder of Roto drukken. Niet alleen medewerkers van de drukkerij, maar ook uitgevers weten nog niet of de drukker een doorstart gaat maken.

Max Magazine-uitgever Peter Contant meldt aan Spreekbuis.nl dat hij nog geen informatie van de curator heeft ontvangen. Nu het nog niet bekend is of de drukkerij een doorstart zal maken is de uitgever alvast in overleg met andere drukkers, al hoopt hij voor het personeel van de drukkerij dat hun baan wordt behouden.

Op dit moment is de failliete drukkerij nog actief, maar het is niet bekend of de drukkerij over enkele dagen alsnog haar werknemers naar huis stuurt.

Totaal TV meldt dat zij onlangs haar magazine bij een andere drukkerij heeft ondergebracht. De Sanoma-titel Veronica Magazine laat nog wel haar gidsen bij Misset Sennefelder drukken.

De woordvoerder van uitgever BINDINC heeft aan Spreekbuis nog geen reactie gegeven op de impact van dit faillissement op hun tv gids-titels.

3 Comments

  1. Waardoor komt zoiets? Heeft het te maken met het feit, dat velen hun informatie van internet halen en geen boekje meer willen vasthouden? Ik vind dat nog steeds wel zo gerieflijk: lekker onderuit gezakt de radio/tv-gids lezen met interessante artikelen over deelnemers, spelers en ontvangers in de traditionele media. Ook raadpleeg ik nog telkens de gids als ik mijn tv-avond wil plannen. Maar ja, ik ben 64 en dus extra belegen en niet zo bedreven met moderne sociale media en smartphone. Ik hoop dat ik rustig kan rijpen tot oude of overjarige “kaas”. Dan moeten er wel drukkerijen blijven, die het papier mooi kunnen invullen…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*