F1-commentaar app van Olav Mol is live

De app die Grand Prix Radio heeft laten ontwikkelen die het mogelijk maakt het commentaar van Olav Mol te synchroniseren met Formule 1-uitzendingen is live. Doordat Olav Mol niet meeverhuisde naar Viaplay, waren er bij veel F1-fans zorgen dat de vertrouwde stem bij de Formule 1-races niet meer zou klinken. Door de nieuwe app is er alsnog een mogelijkheid om Olav Mol te horen.

Mol gaf al begin dit jaar aan te werken aan een oplossing door middel van een app. Voorafgaand aan het eerste Grand Prix-weekend van 2022 is de vernieuwde Grand Prix Radio-app te vinden in de verschillende App Stores, maar wellicht is de app inmiddels al automatisch in je smartphone geüpdatet

Op veler verzoek van de luisteraars is er gehoor aan gegeven om de nieuwe functie te introduceren in de Grand Prix Radio-app. De makers van de app hebben dankzij een knap staaltje techniek het voor elkaar gekregen dat de racefan het geluid met commentaar gelijk kan leggen met de zender waar de fan naar kijkt. Dit gebeurt door middel van een ‘slider‘. Het werkt als volgt: als je naar een willekeurige TV-bron kijkt stem je met de app precies af dat het racecommentaar gelijk komt te liggen met de beelden. Zo voorkom je dat je mogelijk al eerst te horen krijgt dat er bijvoorbeeld iemand crasht nog voordat je de beelden daarbij te zien krijgt, of andersom.

Slider

De slider is herkenbaar vormgegeven, zoals bij bijvoorbeeld Spotify. Dit is voor iedereen herkenbaar en makkelijk bruikbaar. Belangrijk is dat je in de app van Grand Prix Radio bijtijds de slider opstart, zo kan je een buffer opbouwen waardoor het synchroniseren uiteindelijk dus mogelijk is. Het meest ideale zou zijn om vijf minuten voor aanvang van de Formule 1-uitzending de app al aan te zetten om zo die buffer op te kunnen bouwen. Olav Mol zal vervolgens ook duidelijk (in de opwarmronde én voor de lampen uit gaan) in zijn commentaar aangeven wat er op dat moment te zien is. Het is aan de racefan om zo creatief om te gaan met het gelijk leggen van audio en beeld.

Complete audio

Er zijn veel vragen geweest of de racegeluiden te horen zullen zijn. Goed nieuws: de complete audio zal te horen zijn, dus zowel de boordradio’s als de geluiden op de baan. Daarnaast adviseert Grand Prix Radio om gebruik te maken van bijvoorbeeld een bluetooth-speaker die je neer kan zetten bij de televisie. Deze kan je aan een device (smartphone/tablet) verbinden en zal gegarandeerd zorgen voor een nóg betere beleving van de race in combinatie met het commentaar van Olav Mol.

Exclusief via de app of website

Grand Prix Radio is ook via andere bronnen te beluisteren zoals Tunein of Nederland.fm, wees ervan bewust dat de slider via deze bronnen niet beschikbaar is en je het commentaar dan niet gelijk kan trekken met het beeld. Dat is alleen mogelijk via de App of via de website van Grand Prix Radio. Daarnaast zijn er veel vragen geweest of het commentaar van Olav Mol later dit jaar nog via F1TV Pro te beluisteren is, hier is ons momenteel nog niks van bekend.

Het vertrouwde race-commentaar van Olav Mol zal te horen zijn op zaterdagen tijdens de (sprint)kwalificatie en tijdens de race. Daarnaast zal ook Jack Plooij te horen zijn in zijn nieuwe rol als media-reporter tijdens het raceweekend. 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*