Extra aflevering podcast Appie

Het AD en de Gelderlander brengen vandaag een extra aflevering uit van de succesvolle podcast Appie. Podcastmaker Marc Adriani gaat in deze zevende aflevering in gesprek met Minister Weerwind voor Rechtsbescherming. Daarin zegt de minister dat de communicatie naar de nabestaanden van de bloedige overval op een Albert Heijn in Oosterbeek beter moet. Hij biedt de nabestaanden zijn excuses aan.

Ook wordt duidelijk dat de dader van de overval, Appie A. na zijn dubbele moord werkzaam was als conciërge op een Middelbare School in Bussum. Leerlingen vonden het het een engerd, maar wisten niet welke gruweldaden hij had gepleegd.

Eind augustus verscheen het eerste deel van Appie en stond toen 2 weken nummer 1 in de Podcast Hitlijst van Spotify. Appie gaat over drie nietsvermoedende vakkenvullers die worden overmeesterd door twee overvallers op een vroege maandagochtend in 1990. Twee van de vakkenvullers worden doodgeschoten, de andere overleeft het, maar heeft een handicap voor de rest van zijn leven. Dader Appie A. kreeg levenslang, maar komt mogelijk vrij, zo bleek in de voorgaande afleveringen van de podcast.

Podcastmaker Marc Adriani is tegenwoordig Hoofdredacteur van de nieuwszender BNR, maar deze podcast-reeks verschijnt bij DPG. Appie is te vinden op AD.nl/podcast en in alle gangbare podcast-apps.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*