Exclusief: vandaag in Sesamstraat de introductie van Nederlandse Elmo

Vandaag 12 februari zal tussen 17.25 en 17.35 uur in de ’10 voor…’ uitzending van Sesamstraat op NPO Zappelin (NPO1) voor het eerst de Nederlandse Elmo te zien zijn.

In deze uitzending zal de Nederlandse Elmo voor het eerst te zien zijn in de nieuwe Elmo’s Quiz, waarin Elmo samen zal spelen met de Nederlandse poppen Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk.

Elmo is oorspronkelijk een Amerikaans karakter, die al sinds de jaren zeventig te zien in het wereldberoemde kinderprogramma. In Nederland was Elmo al te zien, waarbij zijn stem werd nagesynchroniseerd door acteur Hein Boele.

Ajé Boschhuizen, eindredacteur Sesamstraat

“Sinds kort heeft Sesamstraat in Nederland een eigen Nederlandse pop van Elmo, die ook wordt bespeelt door een Nederlandse poppenspeler: Jogchem Jalink. Hij zal de rol van Elmo, in poppenspel en stem, van Hein Boele overnemen, die hem hiervoor samen met Amerikaanse poppenspelers heeft gecoacht.”

Kun je uitleggen hoe Elmo’s Quiz werkt?
“Het is een raadselspelletje over vormen, kleuren en letters. Kijkers van Sesamstraat kunnen deze quiz niet alleen via de televisie volgen en meedoen, maar ook online. Kijkers die het leuk vinden om hierna Elmo’s Quiz opnieuw te spelen kunnen dit doen, via onze website www.sesamstraat.nl, op een tablet, door te swypen.”   

De Nederlandse Elmo is ook nog te zien in de Sesamstraat uitzendingen van 13 en 14 februari, 18, 24, 26 en 30 maart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*