Evert Bronkhorst: ‘Huys gaat in zelfde vijver vissen als Pauw en Jinek’

Humberto Tan stond met zijn RTL Late Night bekend als ‘luchtigere’ talkshow ten opzichte van zijn concurrenten. Kijkcijfer en mediaspecialist Evert Bronkhorst (Vizeum) vraagt zich af of Twan Huys wel een presentator is die dit soort interviews kan doen.

Bronkhorst: ‘Ik geloof niet dat Huys ‘het lichtere’ aan kan. Hij zal dus gaan vissen in de zelfde vijver als Nieuwsuur, Pauw en Jinek. Je zag in zijn College Tour-uitzending met Klaas Dijkhoff dat hij veel moeite heeft om zijn eigen mening niet duidelijk door te laten klinken.

Hoe de kijkcijfers van RTL Late Night onder Twan Huys zullen worden, is erg afhankelijk van de lead in. Bronkhorst: ‘Je ziet momenteel dat het RTL Late Night het op vrijdag nog wel goed doet, maar het programma is zelf niet krachtig genoeg om dit zelf te realiseren. Een slechte RTL avond betekent ook lage kijkcijfers voor RTL Late Night.’

Volgens Bronkhorst zijn er rond half 11 ’s avonds op diverse zenders al bijna overal actualiteiten en nieuwsprogramma’s te zien. ‘Juist dan zou amusement moeten kunnen werken, hoewel we aan De Spa zagen dat het daarmee niet lukte’, aldus de mediaspecialist.

Volgens hem gaat RTL zijn kijkcijfers pas repareren met een sterke lead in en met minder het ‘vaste riedeltje’ RTL gezichten en de RTL promotie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*