Eugènie Herlaar op De Perstribune van MAX

Zondag 12 juli is voormalig journaalpresentator Eugènie Herlaar te gast op De Perstribune, tussen 12.00 en 13.00 uur bij MAX op NPO Radio 1. Herlaar staat centraal in een speciale uitzending in het kader van de NPO-themadag Nederland tegen racisme.

Eugènie Herlaar staat in Nederland bekend als de eerste vrouwelijke presentator van het NOS Journaal. De op Curaçao geboren Herlaar was echter ook de eerste journaalpresentator van kleur. Dat ze zo niet de geschiedenis in is gegaan, wijt ze zelf aan de zwart-wittelevisie: “Doordat er nog geen kleurentelevisie was, viel het de kijkers helemaal niet op dat ik een kleurtje had.” In De Perstribune vertelt Herlaar over haar kartrekkersrol. Ook praten we met haar over het racismedebat van nu.

De vaste mediadeskundige Ron Vergouwen duikt zondag in het archief om de geschiedenis van het racismedebat in de media te duiden.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

Tussen 13.00 en 14.00 uur is komende zondag een speciale thema-uitzending op NPO Radio 1Nederland tegen racisme, gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

De Perstribune
Zondag 12 juli tussen 12.00 en 13.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
www.maxvandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*