Erland Galjaard vertrekt bij Talpa Network

Erland Galjaard, adviseur bij Talpa TV, heeft besloten zijn contract te beëindigen om zich volledig te kunnen wijden aan andere projecten als zelfstandig ondernemer. Talpa Network dankt Erland voor zijn niet aflatende inzet, heeft begrip voor zijn beslissing en wenst hem alle succes met zijn ondernemerschap.

Erland
Erland Galjaard: “Ruim vier jaar geleden koos ik ervoor om als parttime adviseur aan het werk te gaan voor Talpa Network. Het met een team helpen bouwen aan de zenders, creëren van eigen formats en merken, was niet alleen een geweldige nieuwe uitdaging en enorm leuk, maar bleek ook arbeidsintensiever dan vooraf ingeschat. De afgesproken drie dagen werden er al snel vijf of soms zelfs meer. Logisch ook, want er was en is werk aan de winkel. Dat betekende wel dat er weinig tijd over was voor de andere projecten die ik naast mijn adviesrol bij Talpa Network de afgelopen jaren heb opgezet, onder andere in de muziek, events en het onderzoeken van nieuwe startups. Nu de fusie niet doorgaat zal het werk er niet minder om worden en geloof ik dat nu het moment is aangebroken om meer aandacht en tijd te gaan besteden aan die projecten waar ik óók veel plezier aan beleef, en me meer als zelfstandig ondernemer / adviseur te ontwikkelen. Ik ben dankbaar voor de tijd bij Talpa Network en de samenwerking met het team, de directie en producenten.”  

John de Mol: “Er zijn weinig mensen in ons vakgebied die het bouwen van een uitzendschema zo beheersen als hij. Ik begrijp zijn wens om te ondernemen als geen ander. Wil hij zo’n stap nog een keer maken dan is nu het moment. Ik wens hem daar dan ook veel succes bij.”  

5 Comments

 1. Met ongeveer de beroerdste uitzendschema’s verlaat Galjaard het Talpa-schip. Maar ja, Galjaard was dan ook de enige die zonder morren alle ballonnetjes prime time op zender zette. Het pensioen is binnen, contract van ega Wendy zal ook wel binnenkort aflopen. Sluw gedaan.

 2. Na het stoppen van HLF8 gaat het vooravondschema ook weer op de schop, maar niet echt op een logische manier heb ik gelezen. Als dit het laatste klusje van Erland was of niet want dat wordt er niet beter op.

 3. John de Mol: “Er zijn weinig mensen in ons vakgebied die het bouwen van een uitzendschema zo beheersen als hij

  Deze zin, het is echt niet te geloven maar het staat er echt. Erland Galjaard beheerst dit helemaal niet. Net als de Mol zelf, Baantjer junior, René Oosterman en Remko van Westerloo (NPO1) het niet beheersen. Geen kennis of liefde voor televisie en geen mensenkennis of gespecialiseerd in kijkgedrag. Ze kunnen er stuk voor stuk allemaal uit deze mensen. En het clubje er omheen ook. Het zal het bedrijf ten goede komen.

  Een tip voor de Mol: Haal Tina Nijkamp terug!

 4. Z’n vriendje Ronald Molendijk zal binnenkort ook wel “in goed overleg” Shownieuws verlaten…. Half8 stopt binnenkort ook voor Ronald….

 5. Dan zal tante Wendy er ook eerdaags wel gedwee achteraan huppelen, veronderstel ik?
  Of moet die soms binnen blijven vanwege haar kijkcijferkanonn oh wacht……

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*