Erik-Jan Rosendahl: “Ik was gewoon op het laatst niet meer te handhaven”

In een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast’ is radio side-kick en vormgever Erik-Jan Rosendahl te gast, al ruim 20 jaar op de radio. Erik-Jan is begonnen bij Radio 538 en tegenwoordig hoor je ‘m elke avond met Daniël Lippens en Julia Maan in ‘Het Avondcircus op SLAM!’. 

Patrick en Peter praten uitgebreid met Erik-Jan aan de hand van veel fragmenten, verhalen en anekdotes over zijn rijke radio loopbaan. Erik-Jan is voornamelijk vormgever en side-kick, maar bovenal een mooie sfeermaker op de radio. In deze aflevering wordt alles besproken. Erik-Jan is niet de standaard side-kick of DJ die op zijn zolderkamer is begonnen met radio maken. Hij luisterde veel radio en mocht in de begin tijd van 538 aanschuiven bij o.a. Ruud de Wild en Rick van Velthuysen, zelf zegt hij erover “Ik was de clown die ergens vandaan was getrokken”. Rosendahl is dus langzaam de radio ingerold, bij 538 was hij samen met o.a Tim Klijn en Jeroen Nieuwenhuize de voorloper van ‘Evers Staat op’. Ook maakte hij enkele jaren een zeer succesvol nachtprogramma met Rick van Velthuysen. Hij is eigenlijk altijd de verantwoordelijke geweest voor de vormgeving, waar hij dus per toeval ingerold is. Het resulteerde in zijn jarenlange bijdrage op de Nationale radio. 

Over het einde bij 538 is hij duidelijk in ‘De Broadcast’ “Ik was gewoon op het laatst niet meer te handhaven, ik maakte alles wat God verboden had”, aldus Erik-Jan. Hij maakte verder radio voor onder meer 3FM, Radio Veronica en NPO Radio 2. Tegenwoordig hoor je Erik-Jan dus dagelijks op SLAM! met Daniël Lippens en Julia Maan. Op de vraag of Erik-Jan er over 5 jaar nog zit is hij redelijk stellig in de podcast “Nee nee, ik denk dat dit het laatste jaar is. En zou het nog een jaar verlengd worden, ook prima. Maar op een gegeven moment denk ik wel dat dat klaar zou moeten zijn”, zo zegt Rosendahl in ‘De Broadcast’

‘De Broadcast’ staat nu online en is te beluisteren via de bekende podcast platforms of debroadcast.nl. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*