EO film ‘Bankier van het verzet’ Nederlandse inzending voor Oscar

De film Bankier van het Verzet is uit negen aanmeldingen geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de aankomende Academy Awards in de categorie Best Foreign Language Film. Op 22 januari 2019 worden de nominaties in alle categorieën bekend gemaakt. De 91e Oscaruitreiking vindt plaats op 24 februari 2019.

Arnoud Bruinier (hoofd drama van de EO): “We hebben deze film – natuurlijk met de andere partners in dit project – mogelijk gemaakt, omdat we dit verhaal echt belangrijk vonden. De hoofdpersoon Walraven van Hall is een held die zijn eigenbelang ondergeschikt maakt aan dat van anderen. Dat is een hoopvol verhaal voor iedereen. We zijn ontzettend blij dat dit verhaal, een onderbelichte parel uit het Nederlandse verleden, nu deze erkenning krijgt door deze voordracht.”

De film Bankier van het verzet is geschreven door Marieke van der Pol, Thomas van der Ree en Winchester McFly en geproduceerd door Sytze van der Laan, Sabine Brian en Alain de Levita voor NL Film en TV (NL) in coproductie met de Evangelische Omroep (EO) en Zilvermeer Productions (BE).”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*