Enquête tijdelijke contracten regionale omroepen

De arbeidsmarkt verandert snel, ook bij de regionale omroep. Er worden minder vaste en tijdelijke contracten afgesloten. Steeds meer worden programmamakers ingehuurd als zzp’er of payroller. De vakbonden NVJ, FNV KIEM en CNV zeggen graag inzicht krijgen in de verdeling vaste en tijdelijke contracten en vragen medewerkers van de 13 regionale omroepen een enquête over dit onderwerp in te vullen. 

In de cao 2015-2016 is bij de regionale omroepen een verhouding vast-tijdelijk van 75%-25% afgesproken. Wel ontvangen de organisaties signalen dat (tijdelijke) contracten niet worden verlengd, maar dat de medewerkers kunnen terugkomen als zzp’er of payroller om hetzelfde werk te doen. De werkgevers en vakorganisaties kunnen de afspraken in een speciale werkgroep bijstellen.

Om goed beslagen ten ijs te komen hebben de NVJ, FNV Kiem en CNV een enquête uitgezet onder de medewerkers bij de 13 regionale omroepen. De organisaties willen meer inzicht krijgen in zaken, zoals die van verdeling vaste en tijdelijke contracten, de omvang van de flexibele schil en de invloed als zzp’er of payroller op de eigen contractvoorwaarden. De enquête is gestuurd naar de medewerkers van alle regionale omroepen en verspreid via de ondernemingsraden.(foto Youtube.com)

https://www.nvj.nl/nieuws/enquete-over-contracten-bij-regionale-omroepen-1

Bron:nvj.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*