Emiel Bollebakker overleden

De ‘Horeca tycoon’ heeft diverse in omroepwereld bekende restaurants en cafe’s groot gemaakt waaronder zoals De Kei, Gooiland, Het Pandje en De Jonge Graaf. De 72-jarige Bollebakker had al enige tijd gezondheidsproblemen.

Dat veel van zijn horecagelegenheden veelvuldig door omroepmensen werd bezocht, kwam onder andere doordat hij in de jaren ’60 de beatgroup The Boys oprichtte. In deze periode kreeg de ’teenager band’ veel aandacht tijdens de talentjacht van Willem Duys. 

Hilversummer en omroepman Arie Bras herinnert zich hem op Facebook als volgt: “De man die in het op maandagavond stampvolle, met vooral omroepmensen gevulde cafe De Jonge Graef van Buuren voor nieuwkomers een van de hanglampen boven de bar een slagje kantelde en in hun gezicht scheen met de vraag: talenten, wat mag het zijn?”

“En dan 2 jaar later nog steeds wist wat je had gedronken. Arie, een wit wijntje weer? Daarna was hij actief in diverse horecagelegenheden en nam in mijn herinnering dan telkens een hele schare eigen publiek mee. Vele, vele Hilversummers moeten hem gekend hebben. Nu is hij bijna anoniem gestorven”.

De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden. 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*