Elger van der Wel verlaat NOS

NOS-lab coördinator Elger van der Wel verlaat na 8 jaar de NOS. Hij gaat aan de slag bij het online bureau OKGO.

Van der Wel begon als tijdelijke kracht op de internetredactie van de NOS. De geplande drie weken zijn echter acht jaar geworden. Na redactie-werk werd hij Product-owner om de bouw van de huidige NOS-site te begeleiden en de laatste maanden is hij coördinator van het NOS Lab.

Van Elger: ‘Als jonge twintiger zei ik niet langer dan vijf jaar bij de NOS te willen rondlopen. Omdat ik het belangrijk vind om me breed te ontwikkelen en veel ervaring op te doen. Maar de NOS is de eredivisie van de journalistiek in Nederland. En ik heb me met de jaren vaak afgevraagd of er een ander journalistiek bedrijf is waar ik heen zou willen. Nee, was toen de conclusie. En bij de NOS kreeg ik steeds weer nieuwe kansen. De vijf jaar gingen voorbij. Vaak zeiden mensen tegen mij dat het naïef was om vooraf te bedenken hoe lang je ergens wilt werken. Zo werkt het niet. En die mensen kregen gelijk. Het gaat er om of je het naar je zin hebt, of je een uitdaging hebt.”

Binnenkort start hij bij het Amsterdamse creatieve online bureau OKGO dat websites, concepten en campagnes maakt, maar ook een eigen nieuwssite heeft over innovation: Numrush.

‘Sommigen zullen me voor gek verklaren dat ik een vaste baan bij de grote NOS opgeef om voor een heel klein bedrijfje aan de slag te gaan. En misschien ben ik ook wel gewoon een beetje gek. Maar ik zie vooral een fantastische uitdaging om te werken bij een kleine club, waar dingen minder vanzelfsprekend zijn. Waar geld verdiend moet worden om te blijven bestaan en waar (nog) geen miljoenenpubliek is.‘, aldus Elger van der Wel.

Van der Wel was naast zijn NOS functie actief bij Glow FM en Willem Wever.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*