Eindelijk toekomst voor KRO pand

De commissie Welstand en Monumenten heeft vandaag een positief advies afgegeven over het plan om het voormalig KRO-complex aan de Hilversumse Emmastraat te verbouwen tot 85 seniorenappartementen. Het lijkt erop dat na meer dan 15 jaar het zwaar verwaarloosde KRO-complex eindelijk weer een bestemming krijgt. 

Volgens de Hilversumse wethouder Nicoline van Vroonhoven is de locatie ideaal voor een oudere doelgroep: het in nabij het centrum en alle voorzieningen zijn binnen handbereik. 

Tevens blijft het monumentale entreegebouw en de monumentale aanbouw in het plan behouden behouden. De geluidstudio wordt herbouwd met behoud van de oorspronkelijke massa, vorm en kleur. In de Julianalaan worden twee villa-achtige gebouwen gerealiseerd en op de kop Emmastraat/Koningsstraat komt een nieuw appartementencomplex.

Het plan gaat nu naar Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), die binnen 8 weken met een advies zal komen. Het plan inclusief het advies van RCE gaat vervolgens mee in de procedure van de uitgebreide omgevingsvergunning.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*