EenVandaag zoekt nieuwsvlogger voor 16-jarigen

Een nieuwe vorm van werken als journalist bij de televisie. Het is een baan waar je op kunt solliciteren bij het televisieprogramma Een Vandaag van AVROTROS. Nieuwsvlogger. En als je het er op wil wagen, is het natuurlijk ook geen kwestie meer van een sollicitatiebrief schrijven en je CV erbij te hangen. De redactie vraagt belangstellenden hun filmpje uiterlijk 7 april te uploaden op You Tube.

Jongeren tussen de 16 en 25 jaar, in die leeftijdsgroep wordt er gezocht. Gevraagd wordt of ze het land door willen, op zoek naar “spannende” nieuwsverhalen. Volgens hoofdredacteur Jan Kriek wil het actualiteitenprogramma met de komst van een nieuwsvlogger de doelgroep bereiken die het nieuws voornamelijk online tot zich neemt. Jongeren dus.

Editen
Behalve scherpe vragen stellen en nieuwsgierig zijn moet de nieuwsvlogger ook kunnen editen. Hij of zij gaat wekelijks op pad met de vragen die gesteld worden aan het jongerenpanel van Een Vandaag. In de sollicitatievlog moeten ze een actueel onderwerp kiezen voor 16 jarigen. Het filmpje moet spannend maar ook informatief zijn.(foto YouTube AVROTROS)
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*