Een koude douche in het Amsterdamse Bos

Het begon ooit in de buurt van San Francisco aan het begin van de flowerpowertijd met het Monterey Pop Festival in 1967. Twee jaar later werd Woodstock gehouden en in 1970 was Nederland aan de beurt met het roemruchte Holland Pop Festival in het Kralingse Bos.

Ik ken dat alleen van de film uit 1971. Op 26 juni van datzelfde jaar had de festivalkoorts mij helemaal te pakken. Berry Visser van Mojo Concerts organiseerde toen het Free Concert in het Amsterdamse Bos. Net veertien jaar geworden, was ik meteen van de partij. Het werd letterlijk een koude douche: alleen maar regen en een haperende elektriciteitsvoorziening maakten mijn eerste festival-ervaring niet tot de leukste. Maar toen had ik wel Pink Floyd gezien en gehoord!

De eerste keer dat ik naar Parkpop ging, werd ook voorafgegaan door een immense stortbui. Ik zou er met wat vrienden op de motor naartoe gaan. Dat werd snel tussentijds schuilen langs de snelweg! Ach, dat het soms regent, hoort gewoon bij een festival. Op 27 en 28 juni ben ik weer van de partij in Den Haag, met op de zaterdagavond tijdens A Night at the Park: UB40 en Duran Duran. Mijn favoriet van die laatsten is Ordinary World, waarmee ze het in 1993 tot nummer 14 schopten in de Top 40.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*