Een kijkje achter de schermen bij radio en tv

Tijdens de twaalfde editie van de Open Studio Dagen in het weekeinde van zaterdag 12 en zondag 13 oktober is in Hilversum de magie van radio, televisie en nieuwe media te zien en te beleven. De meeste activiteiten vinden plaats op het Mediapark. Een greep uit het programma:

De tv-toren
Bezoek de tv-toren die speciaal voor het mediafestival geopend is. Kaartjes kosten vijf euro, de opbrengst gaat naar Stichting Muziekids.

Omroep Max
In Studio 23 en 32 staan de decors van Tijd voor MAX, Meldpunt, en Met het mes op tafel. MAX-gezichten Jan Slagter, Henk Mouwe en Jan Rietman zijn aanwezig.

Hebbes Casting
Altijd al eens een fotoshoot willen doen? Met je make-up en haar gedaan door een professionele visagiste? Dat kan bij Hebbes Casting. Wie weet volgt er een opdracht uit. Je moet je wel eerst aanmelden voor een fotoshoot via www.hebbescasting.nl

AVROTROS
Neem een kijkje in de studio van ’EenVandaag’ om te ervaren hoe het nieuwsprogramma gemaakt wordt. De radiostudio van Sterren NL zet de deur open. Dj’s vertellen over hun werk.

KRO-NCRV
In het M-gebouw aan de ’s Gravelandseweg kun je ontdekken hoe de KRO-NCRV radio en televisie maakt. Tijdens een workshop kun je radio leren maken, kom ideeën opdoen bij het tv-programma ‘BinnensteBuiten’ en ontmoet Nijntje, Woezel &Pip en acteurs uit SpangaS en KRO-NCRV presentatoren.

BNNVARA
Welke naturel chips smaakt het lekkerst? Bij de Kassa producttest bij BNNVARA mogen bezoekers van het Mediafestival hun oordeel geven. Met een vraag of een probleem kun je bij Renze Klamer in de Belbus terecht. Er is een Kinderen voor Kinderen stand en je kunt je eigen VARAgidscover maken.

NPO
Op het plein bij Bar Boon heeft NPO Radio 5 de tent opgeslagen. Hier presenteren Tineke de Nooij, Manuela Kemp en Hans Schiffers de Evergreen Top 1000 Bingo. Deelname is gratis, er zijn prijzen, Hollandse hapjes en je kunt op de foto met de presentatoren.

NOS
Op het Journaalplein kun je ervaren hoe het is om als verslaggever of presentator voor de camera te staan. Er zijn workshops over het nieuws (met Laura Hogendoorn, Jeroen Overbeek en Eric Feijten), het weer (net Willemijn Hoebert) en sport (met Kees Jongkind). Let op, de plaatsen zijn beperkt.

EO
De EO is ook aanwezig op het Mediapark. Zet je ouders even voor de televisie om weg te dromen bij Rail Away en ga dan zelf knutselen of gamen bij ‘Checkpoint’ en ‘Hip voor Nop’. Of spreek een voice-over in bij de serie ‘Natuur op 2’. De redactie van Rail Away staat klaar om alle vragen over de mooiste treinroutes te beantwoorden.

Het programma van de Dutch Media Week (4 tot en met 13 oktober) en de Open Studio Dagen en alle tijden staan op www.dutchmediaweek.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*