Eddy Keur in gesprek met meerdere omroepen voor radioprogramma


Afgelopen maanden was Keur de tijdelijke vervanger van Ruud de Wild. Vorige week maakte hij bekend dat hij gaat stoppen met zijn radioprogramma op NH Radio. Naar verwachting is Eddy Keur binnenkort vast op de landelijke radio te horen.

Keur meldt aan dagblad De Gooi en Eemlander: „Ondertussen ben ik met meerdere publieke en commerciële omroepen in gesprek over een nieuw radio-avontuur. Daar wil ik echter pas iets over kwijt als Ruud weer terug in het zadel zit. Uit respect voor de man die mij het vertrouwen gaf en zelf alle tijd nodig heeft om op volle kracht te kunnen terugkeren. In principe is dat na zijn vakantie in september, maar als hij zich in juli of augustus al goed genoeg voelt, dan maak ik met alle liefde eerder plaats. Het is zijn show, ik ben slechts een vervanger.”

20 Comments

 1. Mooi dat hij weer voor vast op de landelijke radio te horen gaat zijn. Ik hoop dat hij behouden blijft voor Radio 2 de zelfde uren op vrijdag, zaterdag en zondag met daarbij een late avond/nacht programma. De andere opties zijn denk ik Radio 10 en Veronica.

 2. Toy, Peter rijsenbrij is iets ouder en doe nu ook iets leuks. Peter, een hele goede radiomaker. Helaas alweer sinds 2007 geen radio meer.

 3. Ik ben dus nie zo dol op Eddy, maar ik ga morgen tussen 12.00 en 15.00 uur wel even luisteren naar zijn allerlaatste show op NH-Radio. Vooral benieuwd wat ie nog gaat zeggen over zijn radiotoekomst en vooral waarom hij dan nu al bij NH-Radio stopt. Hij bezwoer altijd en iedereen dat hij zijn zaterdagmiddagprogramma bij NH-Radio nooit zou opgeven, ook niet als ie wat zou gaan doen bij een andere zender. En hij is nu wel kennelijk in gesprek met diverse geïnteresseerden, maar hij wil pas beginnen en wat bekend maken als Ruud de Wild weer terug is en dat is op zijn vroegst in september, dus weer genoeg voer voor vragen, vraagtekens en speculaties, maar ik hou nu m’n snaveltje effentjes.

  Besides, luister dan morgen aansluitend eens naar de twee melige uurtjes op NH-Radio direct na de Eddy-show met de broertjes Leo en Nico Driessen. Best aardig en zeker door de leuke plaatjes die ze voor de ouderen onder ons draaien en altijd met een Beatles-rubriek en een Stones-rubriek en nog meer rubriekjes en wie weet heb ik morgen ook weer een inbreng, misschien zelfs iets over Eddy, of met een geheel nieuwe rubriek, ik weet dat ook nooit van tevoren. Ik stuur wat in en dan is het voor mij ook maar afwachten. Maar dat is juist ook wel leuk en houd het spannond. Leuker en spannonder dan dat domme gefoebal. Ja tog?

  Lator.

  DJ

  __

  Nie eg boeien voor alle Spreekbuiskindertjes, maar wel belangdijk voor mij, ik heb een reactie over ‘woke’ op mijn site gezet, onderaan mijn pagina over de Gorman-affaire. De plot thickens.

  De rant die je wist die zou komen – Mijn woke-aanval op Marc van Oostendorp – De Jongenskamer

  http://www.dejongenskamer.nl/gorman.htm#rant

  Voor de VRIJMIBO.

  +++

  O ja, vannacht tussen 01.00 uur en 02.00 Vink op Radio 1, dat programma over podcasts en met Vincent Bijlo en Stan (Putman). Benieuwd of Vincent nog wat gaat zeggen over de Zilveren Reissmicrofoon, maar denk het niet, al was het alleen maar dat de kans bestaat dat het programma al eerder is opgenomen, mogelijk zelfs al een week geleden, want het is vaak niet live. Een geldkwestie, heeft Vincent me weleens in mijn oor gefluisterd. Wat een zwakte is toch ook altijd, op Radio 1 moet je alleen maar live-programma’s uitzenden, maak er anders een podcast van. En Bijlo dan altijd maar jokkebrokken als er niets is te zien via visual radio, maar wel suggereert dat ze live zijn. Alleen al om die reden zou hij moeten stoppen als juryvoorzitter van de Zilveren Reissmicrofoon. Ik ben niet blind Vincent.

  Goeie middaaag!

 4. BREAKING NEWS?

  Eddy maakt nu in zijn afscheidsshow bekend dat hij op NH-Radio wordt opgevolgd door … Johan Derksen. Dat lijkt spectaculair, maar het is dus gewoon het doorzetten van Johan zijn muziekprogramma Muziek voor Volwassenen dat hij voor Radio Rijnmond maakt. Als deejay doet hij dan niet meer dan heel kort ieder plaatje inleiden, plaatje draaien, enzovoorts. Dat wordt voor velen een teleurstelling, maar wie van blues en americana houdt die komt muzikaal goed aan zijn trekken. Live is het sowieso niet …

  Vannacht een stukje Vink geluisterd, maar was niet live en waarschijnlijk al lang geleden opgenomen dus geen verwijzingen naar de Zilveren Reissmicrofoon door Vincent Bijlo. Overigens, ik schreef dat er voor de prijs maar gekozen wordt uit een wel heel korte periode, maar was een beetje ironisch bedoeld, de prijs voor 20-21 gaat over de periode 2020 na de vorige nominatie tot die van aanstaande donderdag 25 juni … Maar ik vind dat je zo’n jaarprijs niet in mei moet houden, maar op het eind van het jaar. Tja.

  (En dan straks na de Eddy-show Driessen & Driessen. Ik gok dat ze gaan beginnen met een en ander rondom Vaderdag en moeders en familie – maar geen idee echt – en misschien, heel misschien heb ik daar ook nog een aandeeltje in aangezien ik op Vaderdag ben geboren in 1960, dus vandaag jarig ben. Wat een mijlpaal!

  Birthday

  You say it’s your birthday
  It’s my birthday too, yeah
  They say it’s your birthday
  We’re gonna have a good time
  I’m glad it’s your birthday
  Happy birthday to you

  The Beatles
  (John Lennon)

  Als ie nog had geleefd dan was vandaag Jos Brink 79 jaar geworden (heb bij hem in de straat gewoond), wordt vandaag wordt in Amerika de afschaffing van de slavernij gevierd van 19 juni 1863, een paar jaar geleden gaven op 19 juni Beyoncé en Jay Z een concert in de Arena, Steve Fossett begon aan een ballonvlucht rond de aarde en vandaag 20 jaar geleden startte de Nederlandse Wikipedia. Toeval bestaat niet! 😉

  DJ

 5. Het überflauwe wat ie doet is leuk omdat we weten dat ie invalt na vervelende omstandigheden. Maar blijft dat leuk?

 6. Wat een vakman is Eddy Keur hij stijgt samen met Jeroen van inkel ver boven de rest uit bij npo2. Dus hij verdient wat mij betreft gewoon een prime-time programma.

  • Beide passen wat mij betreft beter bij radio Veronica. Hun programma’s brengen totaal geen actualiteit. Hun presentatiestijl vind ik ouderwets en het lijkt allemaal om henzelf en hun eigen populariteit te draaien i.p.v. om de muziek en vooral de luisteraar.

 7. Geweldige radio deejay Efdy Keur. Ik was al fan toen hij in het verleden op Hilversum 3 was. Goeie stem, perfecte timing en vooral het plezier en de passie als radiomaker spat eraf.

  • Toy, is dat een speculatie, of weet jij meer? Want het zou me niet verbazen als Keur al een deal heeft en dan met Radio 2, maar dat nog niet bekend mag maken ivm bijvoorbeeld de onzekerheden rondom Ruud zijn terugkeer. Beetje doordenken, hè.

   En als Eddy al rond is met Radio 2, dan heeft mogelijk NH-Radio vorige week, die daar dan natuurlijk wel van op de hoogte zijn gesteld, gezegd, Nou Keur, dan zaterdag bij ons al je laatste show. Toedeledokie, maar we gaan wel met je verder op tv …

   Dat scenario is ook gevolgd door Radio 2 toen Rob Stenders bekend maakte dat ie naar Veronica ging, kon ie ook gelijk stoppen met zijn Platen Bonanza ..

   Wie biedt er meer op deze eerste dag van de zomer?

   (Zelf toch nog afscheid in stijl kunnen nemen van Radio 2 als actieve, vaste luisteraar. Vorige week zou One’sy Muller mijn allerlaatste verzoekje voor de zender draaien in de Soul Night, maar op het laatst was daar geen tijd meer voor. Ja, ja, ik ken dat. Maar zowaar, afgelopen zaterdagavond draaide One’sy alsnog mijn verzoekje en met de felicitatie voor mijn verjaardag. Dank je nog, daarvoor One’sy en het was de dag dat ik ook afscheid heb moeten nemen van Driessen & Driessen, aardige jongens hoor die broers, maar niet mijn humor, vooral niet die van Leo. Nou ja, het leven gaat verder en ik hoop dat het op de radio de zomer van de reggae wordt, zeker omdat even geleden Bob Marley 40 jaar dood was en deze week is de Alarmschijf van Veronica:

   Iko Iko van Justin Wellington feat. Small Jam

   https://youtu.be/TzwqnlYMqIg

   Het is een cover van de welbekende New Orleans song Jack-O-Mo en waar later de Dixie Cups en Dr. John een hit mee scoorden. Maar nu deze lekkere snellere versie (al uit 2017) met een aanstekelijke reggae flavour en jongens en meisjes van de radio, maak hier DE ZOMERHIT VAN 20-21 van!

   En One’sy draaide dus zaterdagavond voor mij al een heerlijk up-tempo ska-reggae plaatje dat een original was in de sixties van de Jamaicaanse groep Toots & the Maytals, maar op mijn verzoek draaide ze de versie van Amy Winehouse: Monkey man.

   I never saw you, I only heard of you
   Huggin’ up the big monkey man

   DJ

   Toeval bestaat niet.

 8. Het probleem met Eddy Keur is Eddy Keur. Hij gaat na verloop van tijd naast z’n schoenen lopen en komt met allerlei idiote eisen. Geen zenderleiding die vervolgens verder met hem wil.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*