DWDR: ’Waarom stopt Gerard Ekdom eigenlijk met zijn Funky Friday?’

In de nieuwe aflevering van de podcast Dit Was De Radioanalyseren Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen de volgende radio-onderwerpen:

• De heerlijke ruzie bij lokale omroepen Oldebroek (Loco FM) en Elburg (LoeMedia)
• Is het al weekend? heet de nieuwe weekendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. En als je een nieuwe show aftrapt, dan steek je daar als vaste DWDR luisteraar MOEITE in.
• Waarom stopt Gerard Ekdom eigenlijk met zijn Funky Friday freakprogramma op Radio 10?
• De Veronica Ochtendshow organiseert het eerste NK Kort Douchen.Wordt dat een koude douche of leuke radio?
• Frank Dane bekent dat hij vroeger voor Dennis Ruyer’s show op 538 de (zogenaamd van de luisteraar komende) Vieze Verhalen verzon.
• Sander Lantinga begint volgende week op Radio Veronica en oefent vast stiekem in de nacht. Hoe ging dat schuiven ook alweer?
• Tien jaar na Project X in Haren schaamt Timur zich nog voor zijn ruime aandacht en oproep om ook te gaan op 3FM. Die audio luistert ie liever nie terug. En dan toch wel, on air.
• In de bloopers weet Eddy Keur niet hoe je Timur’s naam uitspreekt en Timur zelf niet hoe je de STER instart, en Jeroen van Inkel weet niet dat een slang niet zo gek is op alcohol…
• Syb haakt ook in op het sport-incident op Loco FM/ LoeMedia, en laat horen hoe leuk de lokale radio nog meer kan zijn.
• Ab Nieuwdorp, de Gerard Ekdom van van HitRadio 4, kraakt een klassieke noot.
Meer bloopers ‘achter het muurtje’ in de wekelijkse bonusshow (de naam van Freddy van Tijn valt weer!), we bespreken het afscheid van One’sy Muller op NPO Radio 2, staan nog even stil bij de KWF actieweek van die zender en bespreken waarom je 14 (veer-tien!) maanden nadat 3FM uitpakt met een single van Goldband, dit pas Topsong maakt op Radio 2.

4 Comments

 1. “en bespreken waarom je 14 (veer-tien!) maanden nadat 3FM uitpakt met een single van Goldband, dit pas Topsong maakt op Radio 2.”

  radio 2 zal wel nieuwe regels voor de top 2000 hebben minimaal 1 jaar oud dan pas topsong past prima bij bejaarden radio

  • Ik kan je niet helemaal volgen Freek, maar niet erg, maar beter laat dan nooit om Goldband te ontdekken, want vooral live zijn deze Haagse gasten super-fokking-tof. Ik vind zelfs wel een sensatie, maar ik kom dan ook origineel waar uit De Haag (maar ben blij dat ik daar weg ben, kap nouh). Nu is Noodgeval de Topsong op Radio 2, maar wordt overal gedraaid.

   Hier het hele concert van Goldband (de Haagse jeugd van tegenwoordig) van afgelopen Lowlands. Als ’t lukt start Noodgeval gelijk, maar blijf kijkuh (en de rest drbij denkuh). Verbaas je, erger je niet, gewoon fun. Goddank dat ik daar ook nog heerlijk van kan genieten alsof ik 16 ben, maar dan in 20-22. Yo!

   (geen linkje, want wordt als spam herkend, zoek op YouTube en start op 19:50!)

   En morgen naar De Haag, de presentatie van de biografie ‘And Venus name was her name’ over Neerlands eerste en laatste echte sexbom en top popzangeres Mariska Veres van Shocking Blue, geschreven door Leo Oldenburger. Mooie timing nu dur weer een nieuwe Haagsche Welle aan het ontstaan is: De Haag Popstad Nummer 1! For über.

   Mazzel.

   (Hee, ik hoor nu 17:40 een liedje van Borsato bij De Wild. Heb ik wat gemist …? LOL!)

   • uiteraard ken ik goldband al lang en dat is niet zo moeilijk als je naar iets anders luister dan gouwe ouwe zender radio 2. waar het over gaat is dat radio 2 een jaar achter loopt dat die er nu pas met Goldband komen. en dat is niet gek als top 2000 zender voor bejaarden daar mag het niet te snel voor veranderen. leve queen, toto the beatles en the stones

   • o ja, ik heb ze dit jaar gewoon gezien in de alpha tent op lowlands dus het concert ken ik al. en Borsato en De Wild is 100% radio 2. gaaf man!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*