DWDR The Tropical Tapes-podcast met Simone Walraven

Zomer 2023 brengt Dit Was De Radio weer “The Tropical Tapes”. Harm Edens en Arjan Snijders, dit keer zonder Ron Vergouwen ontvangen radiohelden onder verhitte omstandigheden. Met dit keer: Simone Walraven.

Simone Walraven werd wereldberoemd in Nederland in de jaren tachtig, vooral door haar tv-presentatie van het popprogramma Countdown. Daarnaast presenteerde ze bij Veronica op de radio, na het vak geleerd te hebben bij Decibel in Amsterdam. Voor Simone is het Hilversumse klatergoud niet het grootste goed, ze gaat naar de kunstacademie en geschiedenis ernaast studeren en vertrekt op eigen initiatief uit de schijnwerpers van de media. Om na vele omzwervingen in onder andere Engeland en Nashville langzaam terug te keren op de Nederlandse radio. Via KX Radio en Radio 2 nachten is ze nu vier dagen per week te horen op NPO Radio 5, met ‘De Avondstart’. Simone komt met bijgeleerde popkennis en liefde voor muziek plus een sociaal bewustzijn en bezorgdheid over onze planeet terug in de schijnwerpers. Waar is ze beter in geworden? Wat doet ze met die levenskennis in haar muziekprogramma? Hoe kan ze omgaan met een gat van kennis van Nederlandse artiesten die ze in het buitenland niet heeft meegekregen (Guus Meeuwis, wie?). Wat stopt ze in haar radioshow waar ze een kwart van de playlist zelf mag samenstellen? En hoe vaak wordt ze nog herkend, zo’n 40 jaar na haar Countdown-dagen, aan haar roemruchte verleden? Dat en zoveel meer hoor je in dit eerlijke en relaxte gesprek!

Luister vanuit je hangmatje deze hele zomer vijf weken lang naar de Tropical Tapes van 2023! Volgende week weer een reguliere show bij de start van een nieuw seizoen Dit Was De Radio!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*