Dudokbankjes met muziek Metropole Orkest

Dit jaar worden zeven zogenoemde klankbankjes geplaatst bij Doduk-monumenten in Hilversum. Het eerste exemplaar nog voor de zomer. Wie een koptelefoon meeneemt en die inplugt in zo’n bankje krijgt gesproken tekst te horen over de plek waar het bankje staat en/of muziek van het Metropole Orkest.

Drie jaar geleden toerde het orkest door Nederland met de film ’De nieuwe wildernis’. In verband daarmee werden in plaatsen waar werd opgetreden tijdelijk klankbankjes in parken gezet. Nog tot 1 juli herdenkt de gemeente Hilversum het feit dat Dudok 100 jaar geleden als stadsarchitect in dienst kwam.

Bankjes
De gemeente Hilversum neemt de klankbankjes voor 10.500 euro over van het orkest. In samenspraak met het Dudok Architectuur Centrum in de kelder van het raadhuis worden door Dudok ontworpen gebouwen uitgezocht waar bankjes zullen worden geplaatst.

De combinatie Dudok en het Metropole Orkest is logisch. Dudok tekende bij muziek en soms tekende hij zelfs op muziekpapier. De bankjes bestaan grotendeels uit door Staatsbosbeheer geleverd hout. Het ontwerp is van Piet Hein Eek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*