Droomland: zoektocht naar Amerikaans geluk

In november kiezen de inwoners van de Verenigde Staten een nieuwe president. Nieuwsuur-journalist en voormalig Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal reist in de nieuwe 8-delige VPRO-reisserie Droomland Amerika door het land dat Obama achterlaat aan zijn opvolger.

Een land dat verandert, maar het streven naar geluk nog altijd voorop heeft staan. Droomland Amerika is te zien vanaf zondag 11 september 2016 om 20.15 uur op NPO 2 en online op vpro.nl/amerika. Van een Chinese voorstad van Los Angeles tot de meest gewelddadige wijk van Chicago, van de achtergebleven Mississippi Delta tot een worstelend stadje in Vermont: op acht plekken in Amerika gaan de makers op zoek naar winnaars en verliezers.

Bosch van Rosenthal: “Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo’n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden. Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat”.

Ontmanteling
In Droomland Amerika onderzoekt hij de ontmanteling van de Amerikaanse droom. Amerikanen zagen de afgelopen decennia veel oude zekerheden verdwijnen: de volksvertegenwoordiger bleek niet zozeer zijn kiezers te dienen, een baan was niet langer een baan voor het leven.

Voor het eerst zeiden mensen dat hun kinderen het niet beter zouden krijgen dan zijzelf. Toch blijken Amerikanen keer op keer weer veerkracht te tonen. Hoe doen ze dat? Acht afleveringen van 43 minuten van 11 september tot en met 30 oktober wekelijks om 20.15u op NPO 2. Aanvullende programma- en afleveringsinformatie voorafgaand en na de uitzendingen op vpro.nl/amerika. (Fotostill: Youtube.com/VPRO)
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*