Dramaserie over vuurwerkramp Enschede op Viaplay

 Foto: Danny de Vries

Viaplay komt met een vierdelige dramaserie over de vuurwerkramp in Enschede. ROOMBEEK, geproduceerd door EndemolShine Scripted en genoemd naar de wijk waar het drama zich 22 jaar geleden heeft afgespeeld, vertelt een breekbaar, intiem en noodzakelijk verhaal over één van de grootste rampen die Nederland ooit heeft gekend.

Zaterdag 13 mei 2000 blijft een dag die bij Nederlanders in het geheugen staat gegrift. Een opslagruimte met vuurwerk vatte vlam en ontplofte, waarnaar er 23 doden vielen, 950 mensen gewond raakten en 200 woningen werden verwoest.

“ROOMBEEK is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis”, aldus Gerd-Jan van Dalen, Producent EndemolShine Scripted. “We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van oud-S.E. Fireworks Directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad”. 

Ook Kennard Bos, Executive Producer Viaplay, kijkt uit naar de serie: “Ik ben er trots op dat we onze Nederlandse drama Originals uitbreiden met deze krachtige titel en ben ervan overtuigd dat we er samen met EndemolShine Scripted een integere en indringende serie van kunnen maken.” De opnames starten in het voorjaar van 2023 en ROOMBEEEK zal eind 2023 te zien zijn op Viaplay. 
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*