DPG uit zorgen om fusie RTL en Talpa

DPG Media heeft bij toezichthouder ACM bezwaar gemaakt tegen de geplande fusie tussen RTL en Talpa. DPG vindt dat de fusie een monopolie op de commerciële tv-markt creëert, dat ook invloed kan hebben de concurrentiepositie binnen de radiomarkt.

De fusie vormt volgens DPG-ceo Erik Roddenhof een bedreiging voor DPG-radiozender Qmusic. Dat zegt Roddenhof in een gesprek over de financiële resultaten van het mediabedrijf. DPG, eigenaar van onder andere het AD en de Volkskrant, heeft een recordjaar achter de rug, maar verwacht dit jaar vanwege snel stijgende papier- en personeelskosten minder winst te maken.

3 Comments

  1. Hoewel ik die fusie zelf ook slecht vind moet ik ook zeggen dat DPG een hypocriet bedrijf is. Wie heeft er nou zowat een monopolie op printed media? Juist DPG. En DPG wilde RTL zelf overnemen.

  2. DPG heeft gelijk, maar is wel een tandje hypocriet, want ze doen het zelf ook. Overigens is elke megafusie van (media)bedrijven slecht. Minder keuze en opties voor de consument, vele ontslagen en veel minder plek voor creativiteit. Het gebeurde eerder met de overname van Warner door AT&T in Amerika waarbij 17000 mensen op straat kwamen te staan en verschillende divisies en televisiezenders werden opgedoekt (Tru-tv bijvoorbeeld). Die fusie was zo’n kapitale mislukking dat AT&T Warner al snel weer van de hand deed. Nu herhaalt de geschiedenis zicht met de totaal onwenselijke fusie van Warner en Discovery, met waarschijnlijk weer hetzelfde scenario tot gevolg.

  3. DPG kan de boom in.
    Het risico op nóg meer grensoverschrijdend gedrag zoals bij The Voice is in een nog groter concern nog lastiger te traceren en op te lossen. Ik vind het driewerf schande dat zulk soort zaken niet meegewogen worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*