Dolf Rogmans (Villamedia):’Waarom heeft de NPO zo weinig vrienden in Den Haag?’

Rogmans: De NPO heeft een beetje hetzelfde imago als de EU.’ Dat meldt hij in zijn Villamedia-column.
EO-directeur Arjen Lock stelde donderdag tijdens een NVJ-debat over de visiebrief de kernvraag: waar heeft de NPO dat negatieve sentiment in Den Haag aan te danken en hoe kan dat worden omgedraaid?

Volgens Rogmans is het tekenend dat D66-Kamerlid Joost Sneller de enige politicus was die de moeite had genomen naar Hilversum te komen voor het debat. 

Rogmans: De NPO heeft een beetje hetzelfde imago als de EU. We hebben er dagelijks plezier van, de voordelen zijn onmiskenbaar, we kunnen en willen niet zonder, maar we rekenen de NPO net als de EU af op de zogenaamde excessen: het salaris van Matthijs van Nieuwkerk en de overdaad aan reisprogramma’s. Een leuke klus voor een adviesbureau om daar een succesvol lobbytraject voor op te zetten.’

Bron: Villamedia

9 Comments

    • We hebben een neoliberaal, reli/refo-conservatief kabinet. De neoliberalen hebben sowieso niks met publieke omroep. Die willen het liefst alles commercieel en met zelf bedruipend winstoogmerk. Het confessionele smaldeel in deze regering streeft een soort morele herbewapening na en wil herstel van waarden & normen uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De huidige NPO doet van alles en ook veel fout, maar is wars van deze doelstellingen. Wanneer we onze landsbestuurders en hun vazallen niet meer uitnodigen om hun politieke stokpaardjes te berijden op radio & TV, dan zullen ze de stekker er op den duur helemaal uit trekken. Dan gaan ze hun beleid uit venten via internet, twitter, Instagram enz. en betalen daar die bedrijven een concurrerende (marktconforme) prijs voor. Het volk krijgt de media, die het verdient.

  1. Ik denk dat het vooral komt door dat de Npo steeds maar weer steen en been klaagt over hun financieel positie en constant maar weer de hand op houdt in Den Haag.
    Laten ze eerst maar eens goed naar zich zelf kijken, en de hand in eigen boezem steken en bij zich zelf te rade gaan hoe kan dit anders.
    In mijn ogen moet de publieke omroep fuseren tot een BBC model 1 omroep met 3 netten zonder al die aparte clubjes als de Avro, EO etc met de daar bij behorende managers directeuren net managers etc etc denk dat hier veel winst op te halen valt.
    IK denk als wij het BBC model in gaan voeren zonder vele bestuurslagen dat er meer geld aan de strijkstok blijft plakken om te investeren in programma’s
    En om het publiek terug te winnen zullen ze een duidelijker geluid op radio en tv moeten laten horen, om te beginnen met tv , Npo1 links geluid, Npo2 rechts geluid en Npo3 een sport/evenementen zender van maken ( voetbal, schaatsen muziek cultuur etc)
    En zo ook met de radio Radio 1 Links geluid, Radio 2 Rechts geluid, Radio 3 voor kunst cultuur live muziek registraties etc, Radio 4 Sport.
    En om dat de zender namen zwaar negatief belast zijn ( tros, nop Vara etc ) deze te laten vervallen en gaan hernoemen in de trand van R.O.D. Rijks Omroep Distributie

    • Ik weet niet of ik het een goed idee vind om een “links”, “rechts” en een “elk wat wils” kanaal op te richten. De indeling in “amusement, ontspanning en populaire cultuur” (TV1), “informatie, educatie, politiek, debat, artistieke cultuur en ‘human interest’ (TV2) en “kind, jeugd, vernieuwing & experiment en veelbelovend talent” (TV3) bevalt me eigenlijk wel. Binnen deze categoriale stromingen kunnen de diverse zendgemachtigden AVRO/TROS, BNN/VARA, NCRV/KRO, EO, VPRO en de rest hun eigen identiteit en imago belijden, zodat de pluriformiteit gewaarborgd blijft. Ik zou graag zien dat sport naar een apart kanaal wordt verbannen en dat serieuze uitzendingen over andere zaken niet meer onderbroken worden door “urgente” flitsen uit welke wedstrijd dan ook. “Zwaar negatief belaste zendernamen”? Waar heeft u het in Gods of andermans naam over ???

    • Juul Geleick

      Ex medewerker die vakkundig aan de kant is gezet ( langzaam werkzaam heden afgepakt tot er niets meer was in ik overtallig werd ) dit speelde vanaf het moment dat ik politiek actief werd in de gemeente politiek namens de pvv.

    • Juul, ik vermoed: een kant- noch walrus, die verdwaald is in de golfstroom van goedkoop borreltafelpopulisme. Maar … dat moet ook kunnen, hoor, vind ik.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*