Documentaire over Chriet Titulaer

In dit programma blikken Diederik en Lieven terug en vooruit op verschillende staaltjes technologie die door de jaren heen zijn besproken in het programma TROS Wondere Wereld.

Op 23 april 2017 overleed natuur- en sterrenkundige, televisiepresentator en populair wetenschappelijk schrijver: Chriet Titulaer.

TROS Wondere Wereld
Met zijn programma ‘TROS Wondere Wereld’ bracht Chriet Titulaer op een bijzondere wijze de wetenschap in de Nederlandse huiskamers en heeft daarmee velen geïnspireerd. Zo ook de Nederlandse wetenschapper Diederik Jekel en de Vlaamse wetenschapper en comedian Lieven Scheire. Zij willen in deze special over Chriet laten zien wat hij voor hen betekende, hoe men in de jaren ’80 naar de toekomst keek en hoe die toekomst zich nog verder ontwikkelt.

Een ode aan Chriet Titulaer
In deze ode aan Chriet Titulaer blikken Diederik en Lieven terug en vooruit op verschillende staaltjes technologie die door de jaren heen zijn besproken in het programma TROS Wondere Wereld. Waar leek het in de jaren ’80 naartoe te gaan, waar staan we nu en waar brengt de toekomstige technologie ons?

Samen met o.a André van Duin en André Kuipers en mensen die zich inzetten om wetenschap voor een groter publiek toegankelijk te maken, kijken we terug naar het fragment dat het meest indruk op hen heeft gemaakt. En brengen we een ode aan de meest indrukwekkende voorspellingen van Chriet Titulaer.

‘De Wondere Wereld van Chriet Titulaer’, woensdag 27 december om 22.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*