Diverse (oud)presentatoren te horen tijdens NOS Radio 1 jubileum

Op 1 september bestaat het NOS Radio 1 Journaal 20 jaar. Dit wordt gevierd met speciale uitzendingen waar diverse (oud) presentatoren weer even terug zijn, onder wie Frederique de Jong, Marcel Oosten, Clairy Polak, Menno Reemeijer, Rob Trip, Suzanne Bosman, Lara Rense, Max van Weezel, Lucella Carasso en Govert van Brakel.

Niet alleen de stemmen doen denken aan vroeger, ook oude tunes en jingles worden voor de gelegenheid van stal gehaald. En elk uur is er aandacht voor grote nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen twintig jaar. Denk aan de moord op Theo van Gogh, de aanslagen in New York en meer recent de ramp met vlucht MH17 .

Op 1 september 1995 begon het Radio 1 Journaal, als opvolger van de radio-actualiteitenrubrieken. Met een horizontale programmering, om de luisteraar op vaste tijden bij te praten over de laatste ontwikkelingen in binnen-en buitenland. Daarmee deed het fenomeen nieuwsradio zijn intrede bij de NOS. Naast de vaste ochtend- en middaguitzendingen van het NOS Radio 1 Journaal verzorgt de NOS gedurende de dag nieuwsflitsen in de programma’s van de omroepen op Radio 1.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*