Dit zijn de winnaars van de Guidinc. Awards 2022 Woensdag 8 juni 2022 was de dag van de uitreiking van de derde Guidinc. Awards. Dé publieksprijs voor alles wat streaming is. En dit zijn de grote winnaars:

De afgelopen maanden kozen jullie je favoriete films, series, documentaires, realityshows en streamingdiensten van dit jaar. De prijzen werden dit keer uitgereikt in Beeld & Geluid in Hilversum. En deze winnaars mogen dankzij jullie een prachtige award in de prijzenkast zetten.

Favoriete serie

Flikken Maastricht (NPO Start)

Deze uitslag is behoorlijk verrassend. De hoeveelheid nieuwe series op de streamingdiensten is overweldigend, maar de stemmers op de Guidinc. Awards kozen voor deze gouwe ouwe. En zo wint het zestiende seizoen van Flikken Maastricht. Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) gaan nooit verloren! 

Favoriete Film

Encanto (Disney+)

Pixar-films stellen zelden teleur en dat geldt ook voor het muzikale pareltje Encanto over de vijftienjarige Mirabel die als enige in haar familie geen magische krachten bezit. Natuurlijk zit er een leerzame boodschap in, maar de film is vooral prachtig gemaakt en je moet wel een heel grote kniesoor zijn om hier niet vrolijk van te worden. 

Favoriete Documentaire

Het Verhaal van Nederland (NPO Start)

Het door Daan Schuurmans vertelde Het Verhaal van Nederland trok wekelijks zo’n twee miljoen kijkers via lineaire televisie en daar kwamen er nog heel wat bij via NPO Start. Wie had gedacht dat een geschiedenisprogramma zo populair kon zijn? 

Favoriete Realityserie

Over Mijn Lijk (NPO Start)

Al jaren een van de mooiste programma’s op de Nederlandse televisie waarin terminaal zieke jongeren laten zien hoe je het leven moet vieren. Over Mijn Lijkwon in 2020 al een Gouden Televizier-Ring en de makers krijgen nu ook een prachtige Guidinc. Award. 

Favoriete Streamingdienst 

Netflix

Net als in 2020 en 2021 is Netflix de populairste streamingdienst van Nederland. En dat is natuurlijk te danken aan megahits als Ozark en Stranger Things.

Favoriete nieuwkomer

HBO MAX

Nederland werd het afgelopen half jaar verblijd met twee nieuwe streamingdiensten en dus ging de strijd tussen HBO MAX en Viaplay. HBO MAX trok aan het langste eind. De Amerikaanse streamingdienst heeft dan ook een schat aan prachtig films en series in haar bibliotheek. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*