Dit zijn de genomineerden voor de Televizier-ring

De organisatie van de Gouden Televizierring heeft gisteren de eerste genomineerden bekend gemaakt.

Televizier-Ster Presentator 2022 

De namen op alfabetische volgorde zijn:

 • André van Duin
 • Raven van Dorst
 • Tim Hofman

André van Duin

Of André van Duin nu samen met Janny van der Heijden op een bootje vaart in Denkend aan Holland of stiekem geniet van al het lekkers in Heel Holland Bakt: de kijkers krijgen er geen genoeg van. Vorig jaar sleepte de ervaren presentator al de Televizier-Ster Presentator 2021 binnen. Gaat hij nu voor een dubbelslag?

Raven van Dorst

Raven van Dorst mocht vorig jaar nét niet de Talent Award in de wacht slepen, toch heeft de presentator allang bewezen over genoeg talent te beschikken. Met het eigenzinnige Boerderij van Dorst wordt Raven immers niet voor niets wekelijks overladen met de mooiste complimenten. Ook diens optreden in Wie van de Drie blijft nooit onbesproken. Deze nominatie zegt dus genoeg: Raven is here to stay!

Tim Hofman

Tim Hofman voegt zich ook nog bij dit rijtje. De presentator wist te ontroeren met Over Mijn Lijk en zorgde voor een schok met zijn #BOOS-video’s. Kan hij na alle oprechte tranen, openhartige gesprekken en strijd tegen rechtvaardigheid dit tv-jaar feestelijk afsluiten met de Televizier-Ster Presentator?

Dit zijn de genomineerden voor de Televizier-Ster Talent 2022:

 • Giel de Winter
 • Soy Kroon
 • Splinter Chabot

Giel de Winter

Giel is inmiddels geen onbekende meer in de tv-wereld. Waar hij tien jaar geleden begon op YouTube, is hij nu ook een vaste waarde op tv. Samen met zijn maten Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens was hij met Jachtseizoen al drie keer genomineerd voor de Televizier-Ster Online-Videoserie, maar na verschillende presentatieklussen is hij dit jaar zelf in de running voor Televizier-Ster Talent.

Soy Kroon

Soy werd vooral bekend bij het grote publiek door zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar hij heeft zich afgelopen jaar ook flink in de kijker gespeeld door zijn rol als Jezus in The Passion. Daar wist hij de harten van veel kijkers te veroveren en werd hij zelfs de ‘beste Jezus tot nu toe’ genoemd.

Splinter Chabot

Splinter is erg veelzijdig en talentvol. Naast het schrijven van boeken heeft hij het afgelopen jaar verschillende programma’s gemaakt zoals Ondertussen aan de Hofvijver en had hij zelfs zijn eigen talkshow genaamd SPLTR. Dat we Splinter ook komend jaar terug gaan zien op tv staat in ieder geval vast.

Dit zijn de genomineerden voor de impactaward:

#BOOS: This is The Voice of Holland (BNNVARA)

De eerste genomineerde zal niemand verbazen. Tim Hofman onthulde in de aflevering van #BOOS over The Voice of Holland onthutsende feiten waarvan de gevolgen nog steeds gevoeld worden. Hofman toonde aan dat er al jaren sprake was van seksueel overschrijdend gedrag door coaches, de bandleider en een regisseur van The Voice. De gevolgen: RTL haalde het populaire programma van televisie en bij het Openbaar Ministerie stroomden aangiftes van slachtoffers binnen. De YouTube-uitzending van #BOOS werd tot nu toe 10 miljoen keer gestreamd. 

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL 4)

Dokter Roman Verloon (Kiefer Zwart) leek een charmante huisarts, maar bleek een gewetenloze verkrachter. Die verhaallijn, waarin Tamara Brinkmans karakter Saskia het flink te verduren kreeg, schokte veel kijkers van de soap maar kon ook op complimenten rekenen. Seksueel geweld tonen in een goed bekeken serie maakt het probleem bespreekbaar. Na de aflevering verscheen de volgende veelzeggende tekst in beeld: ‘1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met seksueel geweld. Wil je erover praten?’ Daarna volgde informatie over het Centrum Seksueel geweld.

Make up Your Mind (RTL 4)

Bekende Nederlandse mannen transformeerden op primetime televisie voor het oog van miljoenen kijkers tot ‘drag queens’. Geen verkleedpartij, maar een statement dat iedereen zichzelf mag zijn én de ideale combinatie tussen amusement en een belangrijke boodschap. Make up Your Mindwerd bedacht door Carlo Boszhard, die het programma ook presenteert, en zijn vriend Herald Adolf. 

De winnaars worden op 6 oktober bekendgemaakt op NPO 1 tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carré te Amsterdam.

4 Comments

 1. Na al dat gedoe over wie wel en niet genomineerd mogen worden, kijk ik niet meer. Het is verre van een publieksprijs, maar een gemanipuleerde prijs om elkaar wat extra veren in de …. te steken.

 2. Tja, weer zo´n prijzenfestijn en waarvan ik als wokie denk, Is t allemaal wel inclusief genoeg? Nee, dat is t niet. Niet bij de vernieuwde opzet van de filmprijzen met de Gouden Kalveren, niet bij deze Televisiesterren-potpouri en niet bij meer van dit soort veren-in-vriendjes-en-vriendinnetjes-dr-achterste-steekfeestjes. Pardon, dat zeg ik niet goed, want t gaat niet alleen meer om vriendjes en vriendinnetjes, want er zijn ook mensen als Raven van Dorst die noch t 1 noch t ander wil zijn geen vriendje, geen vriendinnetje. En ja, ook Raven heeft recht op n prijs en valt nu in de categorie presentator waar dan ook tegelijk vrouwen n kans op de ring maken, maar de categorie heet dan weer niet beste presentatrice. Best raar nietwaar. Maar hoe dan?

  En dus pleit ik al n tijd om al die zogenaamde genderneutraleprijzen die nu tot 1 prijs zijn gereduceerd juist uit te breiden naar 3! 1 voor vrouwen, 1 voor mannen en 1 voor non-binairen en andere genderidentiteiten. Die laatste prijs hoeft niet altijd uitgereikt te worden. Bij deze opzet kan iedereen tevreden zijn, wie kan hier op tegen zijn?

  Van essentieel belang bij mijn voorstel is dat dan vrouwen weer tot hun recht komen, want nu met 1 prijs maken ze veel minder kans en zijn t weer mannen die dan met de eer, de gouden medailles en ringen gaan strijken. En kwa inclusiviteit zijn de non-binairen nu wel geholpen, maar worden vrouwen weer op achterstand gezet en worden vrouwen weer door die vermaledijde mannen die deze slechte, ondoordachte opzet hebben bedacht met t badwater weggespoeld en dat kan toch nooit de bedoeling zijn?!

 3. @Adriaan Meijer Je hebt zeker een punt maar, deze discussie wordt in het algemeen helemaal verkeerd gevoerd in Nederland. (en daar buiten)

  Als je een inclusive samenleving wilt waar iedereen gelijk is dan moet je juist niet iedereen een apart labeltje geven. We zijn allemaal mensen en allemaal gelijk. Afschaffen die belachelijke afkorting LHBTIQ etc. en alle labels die de letter vertegenwoordigen. Ook stoppen met spreken over de Turkse/Marokkaanse etc. gemeenschap in ons land. Daarmee zet je iedereen weg in een aparte hoek en gaan mensen (als het zo hoort en dat is niet zo) als een gek het eigen clubje (het labeltje) verdedigen zodra deze ook maar een beetje aangevallen word. Daarmee word juist verdeeldheid gecreëerd en krijg je dus onrust in de samenleving. Iets wat onnodig is in deze vrije samenleving.

  De boodschap zou meer moeten zijn dat het niet uitmaakt wie of wat je bent, wat je geloofd of waar je vandaan komt. We zijn allemaal mensen, we zijn allemaal gelijk en moeten het hier met elkaar doen. Praat en luister meer na elkaar zonder elkaar iets op te leggen of met het vingertje te wijzen. Laten we er met zijn allen in de korte tijd die we hebben in het leven van wat moois van maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*