Dit Was De Radio over Songfestival, censuur én een ode aan een prachtige stem

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! De complete inhoud van aflevering 118:

 • Het Songfestival was weer urenlang te horen op NPO Radio 2. Zongen Mia en Pia op de radio ook vals? Emmely en Morad gaven commentaar.
 • De finale was zéker leuker op NPO Radio 2 dan op tv (behalve die muziek dan…), daar deden Wout en Frank dan weer het commentaar.
 • De finalisten voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn bekend gemaakt. Zijn ze bij VPRO’s 3voor12 wel blij met hun nominatie? 
 • Mischa Blok heeft kunstenares Tinkebell te gast op NPO Radio 1, maar de uitzending wordt snel daarna offline gehaald. Wat was er nou te horen? Ron piept een paar dingen weg (om juridische problemen te voorkomen) maar even zoeken op de NPO-site en je weet over wie het gaat.
 • Eindelijk: een overtreffende trap in hitparade-land: ‘De Mama Appelsap Top Honderdduizend’! Hoe propt Timur zoveel nummers in 4 uur 3FM?
 • Eén van de allermooiste en meest gehoorde stemmen van Nederland overleed afgelopen week: Jos Bergenhenegouwen. Deze introverte man was net zo invloedrijk als die andere Veronica-stem, Alfred Lagarde, maar krijgt veel minder lof. Dat maken we goed met een kleine ode.
 • In het Blooperblokje hoor je o.a. Frank van ‘t Hof, Sander Hoogendoorn en een ontsporend radiospel op Radio Drenthe. 
 • Syb zoekt werk.
 • De slotwoorden zijn van BNR’s middag-host Kees Dorresteijn. Die een heuse Nieuwsquiz met je speelt. Luister en speel mee en stuur je antwoord voor 23 mei naar Kees en WIN!!! 

1 Comment

 1. T triootje bespreekt dat onlangs n interview van Mischa Blok op Radio 1 met kunstenares Tinkebell offline is gehaald door dreiging van n advocaat van oud-Kamerlid Gijs van Dijk. Ze konden toch wat laten horen, maar t meeste was weggepiept, want ook zij wilden geen gezeik. En die Tinkebell is toch n gek wijf die je niet moet geloven, dus … Dus wat? Dat dus Van Dijk niet Tinkebell aanklaagt voor eventuele smaad, maar de AVRO/TROS wel gelijk zwicht voor wat papieren intimidatie van meester Heintje de Winter uit Hurdegaryp. Schei toch uit.

  T is weer tzelfde liedje dat klokkenluiders en zeker als t om vrouwen gaat die seksueel grensoverschrijdend gedrag in de openbaarheid brengen, zoals aanranding, zelf de dader worden en de dader t zielige slachtoffer. Klokkenluiders in dit waanzinnige gave land kunnen reken op disciplinaire maatregelen, sociale isolatie, baanverlies en slepende rechtszaken en nul komma nul steun zoals van deze drie toondove radiocommentatoren. Uber-klokkenluider Ad Bos van de bouwfraude is na 25 jaar nog steeds in gevecht voor rehabilitatie en is door zijn openhartigheid nagenoeg alles kwijtgeraakt, waaronder zn huis en heeft ie jaren in n camper gewoond. Nu is r n Huis van de Klokkenluiders en t zal niet zo zijn, maar ze kunnen de aangedragen zaken niet goed oppikken en afhandelen door n volstrekt incompetente organisatie. N dokter die zelf doodziek is.

  Ik geloof niet dat Dit was de radio ooit n prijs gaat winnen, hooguit die voor De grootse held op sokken, ze hadden de AVRO/TROS moeten gispen om n rechtszaak natuurlijk wel aan te gaan. Kom maar op. En wie is die Gijs van Dijk dan wel die meerdere liefderelaties tegelijk onderhield, ook met Attje Kuiken, en niemand dat van elkaar wist, ook niet dat Gijs daarnaast n gewoon gezinnetje had. Dit is common knowledge en is niet de reden waarom ie is aangeklaagd bij de PvdA, want who cares wat Gijs in zn vrije tijd doet? Maar t is illustratief dat Gijs n aantoonbare, ziekelijke leugenaar is en niet Tinkebell en andere vrouwen. Ze verdienen steun en geen hoon.

  Ad Bos. Toen t op vervolging aankwam van de grote bouwfraudeurs is daar van afgezien, te complex, te moeilijk, ze lieten t schieten. Toch werd nog één iemand voor de rechter gedaagd voor fraude: Ad Bos.

  Thze maszterplan workz!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*