Dit is waarom mensen illegale IPTV abonnementen afsluiten

De populariteit van illegale IPTV diensten neemt toe, vooral nu traditionele aanbieders zoals Telenet en Ziggo hun prijzen blijven verhogen. Het contrast tussen deze prijsstijgingen en de relatief goedkope IPTV-abonnementen leidt tot een breed scala aan reacties onder consumenten. Hieronder bespreken we de meest voorkomende reacties op IPTV die we op Spreekbuis.nl binnenkregen.

1. Verontwaardiging over hoge kosten van traditionele providers
Veel consumenten klagen over de hoge kosten van traditionele televisieproviders. Piet noemt Ziggo en andere aanbieders “criminele organisaties” vanwege hun hoge abonnementskosten. Robert sluit zich daarbij aan door te wijzen op de voortdurende prijsverhogingen en de afnemende kwaliteit en hoeveelheid van de aangeboden zenders.

2. Behoefte aan betaalbare alternatieven

Verschillende gebruikers, zoals Michael en Thomas, benadrukken dat ze naast hun dure traditionele abonnementen ook goedkope IPTV-diensten gebruiken om toegang te krijgen tot zenders en content die anders niet beschikbaar zijn of waarvoor extra betaald moet worden. Deze diensten bieden vaak een veel breder scala aan kanalen voor een fractie van de kosten.

3. Ontevredenheid over de kwaliteit van traditionele TV

Naast de hoge kosten, is er ook onvrede over de kwaliteit van de aangeboden diensten. Rob de Jong merkt op dat de kwaliteit van de content niet vooruitgaat ondanks de prijsverhogingen. Menno van Riezen en Erwin klagen over de beperkte zenderkeuze en slechte beeldkwaliteit van traditionele aanbieders. Steeds meer programma’s van RTL worden tegenwoordig exclusief uitgezonden op Videoland.

4. Illegale IPTV als noodzakelijk kwaad

Sommige consumenten zien IPTV als een noodzakelijke oplossing. Hans Peperkamp wijst op de beperkingen van schotelverboden en de voordelen van IPTV voor mensen die naar zenders uit hun geboorteland willen kijken. Sunny en FCG stellen dat de grote vraag naar IPTV een signaal is dat er behoefte is aan een betaalbare en legale vorm van deze dienstverlening.

5. Vergelijkingen met andere sectoren

Er worden ook vergelijkingen gemaakt met andere sectoren. R. stelt dat illegale aanbieders altijd goedkoper zullen zijn, net zoals gestolen goederen goedkoper zijn dan legaal gekochte. Mark Riezebos suggereert dat de televisie-industrie lessen kan trekken uit de muziekindustrie, die het illegale downloaden wist terug te dringen met diensten zoals Spotify, waar vrijwel alles op het gebied van muziek beschikbaar is.

De reacties van consumenten op IPTV laten zien dat er een groeiende ontevredenheid is over de traditionele televisie. De hoge kosten, afnemende kwaliteit en beperkte zenderkeuze drijven consumenten naar alternatieve, maar vaak illegale oplossingen zoals IPTV. Hoewel illegale IPTV-diensten ethische en juridische bezwaren met zich meebrengen, is het duidelijk dat er een grote behoefte is aan betaalbare en flexibele televisie-opties, waarin een groot deel van de videocontent terug te vinden is. Opvallend is verder de grote aantallen reacties, waarin niet de aanbieders van illegale tv-diensten, maar de bestaande mediamakers als ‘oplichters’ of ‘criminelen’ worden gezien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*