Dit is waarom groothandel software (op maat) onmisbaar is

Als groothandel wil je snel maar ook efficiënt leveren. Hierbij zijn verschillende processen, zoals voorraadbeheer, routeplanning, het leveringsproces en de administratie vaak nog een uitdaging. Het kost namelijk veel tijd en kleine foutjes kunnen voor grote gevolgen zorgen. Gelukkig kan groothandel software je hierbij helpen, hierdoor voorkom je fouten en verwerk je orders sneller.

Wat is groothandel software?  

Groothandel Software is bedrijfssoftware dat specifiek ontworpen is om groothandelsbedrijven te ondersteunen bij het beheren en automatiseren van hun dagelijkse operaties.

Hierbij helpt de software groothandelsbedrijven met verschillende processen, zoals voorraadbeheer, administratie en klantondersteuning. Een goede software maakt dit proces niet alleen sneller maar voorkomt ook onnodige foutjes.

Groothandel software op maat

Er is veel aanbod aan verschillende ERP-programma’s voor groothandels, maar standaardprogramma’s sluiten vaak niet helemaal aan op de werkwijze van een bepaalde groothandel. Gelukkig doet groothandel software op maat dat wel.

Met maatwerk software hoef je niet onnodig veel verschillende software programma’s voor boekhouding en projectmanagement te gebruiken. Een softwareprogramma op maat sluit namelijk aan op de eisen van een betreffende groothandel, waardoor alle systemen duidelijk in één programma werken.

De voordelen van op maat gemaakte groothandel software


Groothandel oftware op maat kan veel voordelen bieden die een standaard software niet kan bieden. Wij geven je hieronder een paar belangrijke redenen waarom op maat gemaakte software onmisbaar is voor een groothandel.

Specifieke behoeften

Elke groothandel heeft zijn eigen uitdagingen in verschillende processen, standaard software biedt hierbij niet altijd de gewenste oplossing. Met op maat gemaakte groothandel software wordt er gekeken naar de behoeften van de specifieke groothandel en wordt aan de hand van deze behoeften de software gemaakt.

Snel en nauwkeurig

Op maat gemaakte software zorgt ervoor dat bepaalde functies sneller en nauwkeuriger werken dan standaard software. Dit komt doordat maatsoftware wordt gemaakt aan de hand van de behoeften van het bedrijf. Hierdoor voorkom je overbodige functies. Ook kan een groothandel software op maat bepaalde handeling automatiseren, dit voorkomt overbodige handmatige stappen.

Hogere klanttevredenheid

De software kan ervoor zorgen dat bepaalde functies zich richten op het verbeteren van interactie met de klant en service, wat bijvoorbeeld kan zorgen voor een snellere orderverwerking met als resultaat een hogere klanttevredenheid.

Zo richt bijvoorbeeld een functie zich op het optimaliseren van het bestel- en leveringsproces. Dit wordt gedaan aan de hand van automatisering van voorraadbeheer en routeplanning.

Schaalbaarheid


Bij standaard software is de schaalbaarheid vaak beperkt. Het voordeel van software op maat is dan ook dat het kan meegroeien met je organisatie en dat er in de toekomst ook nog aanpassingen in de software gemaakt kunnen worden.

Test of je wensen vervuld worden


Met op maat gemaakte software kan er eerst getest worden of een prototype van de software voldoet aan je wensen of dat er nog wat veranderd moet worden. Pas als iedereen tevreden is, wordt het prototype in echte groothandel software omgezet.

Op maat gemaakte software biedt dus veel voordelen, echter is het belangrijk om te benadrukken dat software op maat tijd gaat kosten. Houd hier dus rekening mee als je maatsoftware overweegt te gebruiken.

De reden dat groothandel software op maat onmisbaar is


Hieronder noemen wij een kleine opsomming van de tekst met de redenen waarom software op maat onmisbaar is:

  • Grip houden op de voorraad
  • Klanten maximaal ondersteunen
  • Meer orders verwerken in minder tijd
  • Snel en correct leveren
  • Schaalbaarheid van software
  • Gaat in op specifieke behoeften van de gebruikers

H2 Kijk eens bij Pixelpillow

Vraag jij je af hoe groothandel software op maat jouw groothandel kan helpen? Pixelpillow is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software op maat. Neem gerust eens contact met ze op en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf!