Dit is de tussenstand cao-onderhandeling publieke omroepen 

[NVJ] De cao-onderhandelingen voor de publieke omroep hebben nog niet tot een resultaat geleid. Dit is de tussenstand.  

Het overleg van afgelopen week was “uitvoerig en constructief”, volgens Wais Shirbaz, secretaris omroepzaken van de NVJ. Tijdens de onderhandelingen is gesproken over loonsverhoging, maar ook over onzekerheid rondom tijdelijke contracten en indexatie van de tarieven voor zzp’ers.  

“Helaas zijn we niet tot een resultaat gekomen”, zegt Shirbaz. Volgens hem komt dat door de veelheid aan onderwerpen. Op 7 februari praten de partijen verder. Shirbaz hoopt daarna een concreet resultaat te kunnen presenteren.  

The Voice

Ook het grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice dat afgelopen week naar buiten kwam, was onderwerp van gesprek tussen de vakbonden en de werkgevers van de publieke omroep. “Dit staat los van de cao-onderhandelingen, maar het is van zo’n groot belang dat we dit onderwerp niet zo maar voorbij konden laten gaan toen we met z’n allen bij elkaar zaten”, zegt Shirbaz.  

Centraal stond de vraag wat het nieuws over de situatie bij The Voice betekent voor programma’s bij de publieke omroep. Hoe kunnen werkgevers er zeker van zijn dat er niet een zelfde situatie bestaat of ontstaat binnen hun omroep of programma? “Wat ik heel positief vind, is dat de werkgevers niet direct het standpunt innemen van ‘bij ons is het goed geregeld’,” zegt Shirbaz. “Ze willen juist in gesprek over de beste aanpak om te voorkomen dat hun werknemers in zo’n situatie belanden.”  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*