Dirk Kunze nieuwe CEO van RNW Media

‘De duidelijke focus van RNW Media op jongeren, digitale media en leeroplossingen inspireert me om spannende ideeën te ontwikkelen die positieve impact op de samenleving hebben.’

De internationale NGO RNW Media, opgericht in 1947 in Nederland, kondigt na een uitgebreide, wereldwijde zoektocht de benoeming aan van Dirk Kunze als nieuwe Chief Executive Officer. Kunze volgt Jacqueline Lampe op, die RNW Media meer dan zeven jaar heeft geleid.

Met zijn academische achtergrond in politieke wetenschappen en inzet voor mensenrechten, met zijn internationale ervaring en netwerk in digitale media, met zijn passie voor innovatie en met zijn creatieve ideeën, is Dirk vastbesloten om samen met changemakers, die er alles aan doen om sociale veranderingen voor jongeren voor elkaar te krijgen, digitale gemeenschappen en leeroplossingen te ontwikkelen.

Dirk Kunze is sinds mei 2022 Managing Director van het toonaangevende, onafhankelijke online mediaplatformRaseef22, actief in de 22 Arabische landen. Daarvoor werkte hij ruim tien jaar bij deFriedrich Naumann Foundation for Freedom, onder meer als regionaal directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

In reactie op zijn benoeming, zegt Dirk: ‘Ik ben zeer verheugd dat ik een organisatie met een spannende en rijke geschiedenis ga leiden. Een organisatie die zichzelf volledig opnieuw heeft uitgevonden. Een organisatie die een mooi verhaal te vertellen heeft! De duidelijke focus van RNW Media op jongeren, digitale media en leeroplossingen inspireert mij –om spannende ideeën te ontwikkelen die de samenleving positief beïnvloeden. Het vervult me dan ook met trots en blijheid dat ik de toekomst van RNW Media als een wendbare organisatie voort mag zetten om uiteindelijk te faciliteren dat jonge mensen in de digitale wereld hun stem kunnen laten horen’.

De Raad van Toezicht van RNW Media kijkt uit naar de nieuwe inzichten en invalshoeken die Dirk meebrengt voor RNW Media en de belangrijkste stakeholders: ‘De Raad van Toezicht is Jacqueline zeer dankbaar voor de manier waarop ze RNW Media heeft begeleid naar een aanpassingsvaardige, goed verbonden en erkende organisatie voor sociale verandering. We vertrouwen erop dat Dirk RNW Media verder zal laten groeien in de ondersteuning van jongeren die zich hard maken voor sociale verandering. Met zijn coachende stijl, zijn ervaring in het bereiken en betrekken van doelgroepen, en zijn creatieve ideeën voor financiële strategieën voor organisaties, zal Dirk een belangrijke waarde toevoegen aan het team’.

Dirk Kunze treedt aan op 15 september 2023. Hij zal dan samen met Jacqueline werken aan een kennismaking met RNW Media, het team, de stakeholders en de programma’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*