Diederik Ebbinge met nieuwe tv-serie JOS op Avrotros

  
 NL Film heeft de nieuwe tv-serie JOS samen met AVROTROS ontwikkeld. De tiendelige komische dramaserie JOS is in 40 dagen gedraaid en is vanaf 22 mei iedere zondag te zien bij AVROTROS om 21.10u op NPO 3. Het scenario van Jos is bedacht en geschreven door Anne Barnhoorn, de regie is in handen van Jonathan Herman. Over JOSJos (Diederik Ebbinge) is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat. Zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Jos is pas gescheiden, heeft twee tienerdochters en een veeleisende baan. Hij is daarnaast druk als vrijwilliger en er zijn steeds meer mensen die beslag op hem leggen. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan?

Anne Barnhoorn, bedenker en scenarioschrijver: “Het personage Jos is zo ongeveer het tegenovergestelde van wie ik zelf ben. Toch is dit mijn meest persoonlijke werk tot nu toe. De serie is een ode aan mijn stiefvader. Ik vind het heel bijzonder dat mijn wens om zijn levenskracht te vangen, is uitgegroeid tot deze grappige, soms bizarre maar vooral ontroerende serie”.

Acteurs
Jos – Diederik Ebbinge
Esther (vriendin Jos) – Lies Visschedijk
Ineke (ex vrouw Jos) – Camilla Siegertsz
Claire (dochter Jos) – Ellie de Lange
Maxime (dochter Jos) – Emma Duine
Rianne (dochter Esther) – Noor Croes
Bert (vriend en collega Jos) – Pierre Bokma

JOS is een productie van NL Film in samenwerking met AVROTROS. Regie: Jonathan Herman. Scenario en bedenker: Anne Barnhoorn. Producent NL Film. 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*