Desisti LED verlichting voor verduurzaming Kassa

Geen programma op de Nederlandse televisie is wellicht meer geschikt om de stap van traditioneel licht naar LED te maken dan het populaire Kassa van BNNVara.

Al een tijd had BNNVara plannen om voor Kassa deze duurzame overstap te maken. Om niet alleen vanuit creatief aspect naar deze overstap te kijken, hebben in het voorjaar in nauwe samenwerking met NEP en Chain diverse metingen plaats gevonden. Hiermee is inzicht gekregen naar de effectieve besparing die te behalen is op het gebied van stroomverbruik.

Voor de belichting is gekozen voor de Desisti LED fresnel armaturen. Chain heeft al enkele jaren in diverse omgevingen ervaring opgedaan met dit type armaturen. Met deze stap is een besparing van 80% op stroomverbruik voor licht gerealiseerd.

Inmiddels is studio 20 volledige LED omgeving. Niet alleen Kassa maar ook Per seconde Wijzer en 2 voor 12, die vaste bewoners zijn van studio 20, worden op een duurzame manier belicht. Met de omslag van conventioneel licht naar LED in studio 20 is samen met BNNVara, NEP en Mediapark beheer een volgende stap gezet naar een verdere verduurzaming van de studio’s op het mediapark.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*