Derk Bolt, Claudia de Breij en Olga Commandeur ontvangen lintje

Derk Bolt, Claudia de Breij en Olga Commandeur hebben dit jaar een koninklijke onderscheiding gekregen. De 65-jarige Bolt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vooral bekend als het gezicht van het populaire programma Spoorloos van de KRO-NCRV.

Ook Commandeur ontvangt eenzelfde lintje voor haart verdiensten. Zij presenteert al sinds 2000 het tv-programma Nederland in Beweging.

Claudia de Breij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De cabaretière, muzikante en presentatrice ontvangt de koninklijke onderscheiding voor haar artistieke bijdrage aan cultuur en voor haar nevenactiviteiten.

3 Comments

 1. Wat een onzin dit toch altijd. Waarom zou Claudia de Breij nou in godsnaam een lintje moeten krijgen? Ze is cabaretière maar niet grappig. Ze komt op televisie en waarom eigenlijk? Komt ook altijd met haar extreem linkse mening alsof dat ook altijd de waarheid is. Vind dat ze hoger staat dan de gemiddelde Nederlander moet daarom altijd vertellen wat iedereen moet doen en denken. En houd de gay scène instant als een soort aparte cultuur en groep en je deze ook anders moet behandelen. Terwijl als je echt wat wil bijdragen aan de wereld (om te beginnen Nederland) dan houd je op met in groepen te denken en overal etiketjes op te plakken. Nee ik zie geen enkele aanleiding waarom de Breij dit lintje heeft gekregen. Laten we gewoon stoppen met deze onzin en ook met dat Koningshuis. Niet meer van deze tijd! Doop Koningsdag om in het Oranje feestdag!

 2. Michel,
  Is het in dit land “verboden” om een zoals jij schrijft extreem linkse mening te hebben?
  Mag ik er dan van uitgaan dat jij dan een (extreem) rechtse mening hebt?

  Weet je hoe dat krijgen van een lintje werkt? Er zijn een aantal mensen en organisaties die dat in werking zetten.

 3. @Juul In principe is er helemaal niets verboden. Om een betere wereld te krijgen moeten we juist stoppen met dat hele links/rechts denken. Alleen een overgrote meerderheid linkse denkers wil dit graag instant houden door o.a. mensen die het niet eens zijn met wat zij denken gelijk weg te zetten als (extreem) rechts, racist of fascist. Dat zijn de extreem linkse mensen. Hoef je niet verbaast over te doen want die gekkies zijn met hun (nep) profilen gewoon online te vinden. Die heb je rechts overigens ook. Maar ik ben dus voor het opheffen van dat dit soort etiketjes en daarmee bedoel ik ook het zwart/wit/geel/grijs denken en het LHBTIQ denken. We zijn gewoon allemaal mensen en we zijn allemaal anders. Probeer er met elkaar wat van te maken en laat elkaar een beetje vrij en soms met rust.

  En ja ik weet hoe het krijgen van je lintje werkt. Totale onzin! Evenals als het hele Koningshuis. Al eeuwen een hele dure poppenkast. Besteed dat geld maar aan de zorg, veiligheid, scholing en een goede onafhankelijke media waaronder de NPO. Voor iedereen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*