Denkend aan Holland met André van Duin en Janny van der Heijden van start bij MAX!

In Denkend aan Holland; hét nieuwe zomerprogramma van MAX, ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen. De eerste aflevering is maandag 5 augustus om 22.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Weerribben-Wieden

Voor hun eerste tocht door waterrijk Nederland zijn André en Janny afgereisd naar de kop van Overijssel. Daar varen ze door het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden. André en Janny gaan van start in een uitdagende boot: een punter. Daarmee bezoeken ze het Venetië van de lage landen: Giethoorn, dat dagelijks overspoeld wordt door duizenden toeristen. 

De tocht gaat verder over de Wieden, waar een boswachter ze meeneemt naar een bijzonder stiltegebied. De stadse André verwondert zich, terwijl Janny niet raakt uitgepraat over het prachtige natuurschoon. Met een tussenstop in het pittoreske dorpje Blokzijl varen ze richting het eindpunt Kalenberg.

De eerste beelden
De allereerste beelden zijn al te bekijken op het YouTube-kanaal van Omroep MAX. Terwijl André een serieuze poging doet om het gedicht Herinnering aan Holland van H. Marsman voor te dragen, verstoort Janny de opname. Het gedicht van Marsman – dat gaat over het Nederlandse landschap en de strijd tegen het water – dient als inspiratie voor de titel van het nieuwe programma.

Bekijk hier video

Over Denkend aan Holland
In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze erop uit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Denkend aan Holland (4 afleveringen)
Vanaf maandag 5 augustus
Elke week om 22.15 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin en Janny van der Heijden
www.MAXVandaag.nl

1 Comment

  1. Het moet niet gekker worden. Gewone mensen, die gewone dingen doen en gewoon zeggen wat ze denken!
    Heerlijk programma, dank je wel omroep Max!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*