Dekker wil tv-kijker meer keuzevrijheid geven

Uit een brief die staatssecretaris Sander Dekker (Media) vandaag naar de 2e Kamer stuurt blijkt dat tv-kijkers in de toekomst hoogstwaarschijnlijk zelf kunnen bepalen welke zenders zij willen afnemen. Momenteel zit de consument nog vast aan standaardpakketten met zenders waar soms nooit naar wordt gekeken.

Nu zijn de bedrijven wettelijk verplicht om een standaardpakket met 30 zenders te leveren, maar met een eventuele wetswijziging hoeven kijkers straks minder af te nemen en daarom kunnen abonnementen goedkoper worden.  De kijker kan in de toekomst bijvoorbeeld SBS en RTL niet afnemen. In het plan van Dekker blijven enkele publieke zenders verplichte kost, waaronder NPO, regionale en Belgische zenders. 

Uit onderzoek van het Commissariaat voor de Media bleek al eerder dat de consument in een persoonlijk tv-pakket. Bijna twee derde geeft aan het zenderaanbod zelf te willen samenstellen. Ruim de helft wil dit alleen als dat ook tot een goedkoper televisieabonnement leidt. Ook bij dezelfde kosten wil 44 procent meer keuzevrijheid. Vier procent is bereid hiervoor extra te betalen.

Bron: Telegraaf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*