Dekker: “Het draait gelukkig niet alleen om kijkcijfers”

Staatsecretaris Dekker heeft vandaag aangegeven dat ook bij een meer afgekaderde taakomschrijving er discussie zal blijven of programma’s op de publieke zenders van maatschappelijke waarde zullen zijn. Vandaag verdedigde staatssecretaris Sander Dekker zijn omroepplannen tijdens het 2e Kamer debat.

Dekker: “Sommige programma’s zijn evident van publieke waarde en aan de andere kant van het spectrum zijn programma’s waar de publieke waarde geheel absent is. Daartussen zit een grijs gebied. Wij moeten als politiek niet wekelijks de televisiegids gaan doornemen”

Tegenstander maken zich grote zorgen dat wanneer de publieke zenders ‘amusementvrij’ worden de kijkcijfers in vrije val zullen raken m.  

Volgens de staatssecretaris zal een strengere taakomschrijving niet per se tot minder kijkers leiden. “Het draait gelukkig niet alleen om kijkcijfers bij de publieke omroep. En als we moeten kiezen heb ik liever een prachtig publiek programma met wat minder kijkers dan een programma zonder enige publieke waarde met veel kijkers.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*