Deelnemers ‘The Radio Project’ bekend!

Gisterenmiddag zijn in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, tijdens het Cross Media Café, de deelnemers van ‘The Radio Project’ bekend gemaakt. Zij mochten zich voor het eerst op een podium presenteren en hun ideeën delen met een groter publiek. Het Cross Media Café stond helemaal in het teken van online radio en podcasting.

Met de bekendmaking van de deelnemers, tijdens de Dutch Media Week, is het project nu ook officieel gestart. Vorige week zaterdag werd door juryleden Giel Beelen, Ruud de Wild en juryvoorzitter Pierre Papa de uiteindelijke keuze gemaakt voor 5 multimediatalenten, die mogen gaan bouwen aan het radiostation van de toekomst. De talenten zijn: Mellanie Poorter, Mees Nijland, Daan Prins, Kyra Kay van de Watering en Marnix Westhuis.

Juryvoorzitter en Radiocoach Pierre Papa: “Stuk voor stuk zijn het eigenzinnige en ondernemend ingestelde multimediatalenten die we met veel vertrouwen de ring in sturen. Op eigen initiatief zijn al met elkaar gaan lunchen om alvast aan elkaar te wennen en om plannen te bespreken en gaan ze nu dus echt aan de bak”

Vanaf nu wordt door de jongeren zelf wekelijks content geproduceerd. Hierbij worden de ontwikkeling van het project, de talenten, de keuzes die worden gemaakt en het groepsproces continue in beeld gevolgd. De bedoeling is dat het platform nieuwe inzichten geeft in wat jongeren echt willen en welke communicatiemiddelen hierbij het beste passen.

The Radio Project
‘The Radio Project’ is een initiatief van de Hilversumse mediabedrijven YPCA, De Radiofabriek en Radiocoach. ‘The Radio Project’ heeft als doelstelling om op een unieke manier jong multimedia talent tot ontwikkeling te laten komen. Het project kent dan ook een eigentijdse en disruptieve aanpak.

Binnen het project worden zo min mogelijk regeltjes opgelegd aan de jongeren, wat een optimale innovatie ten goede komt. Ze krijgen van de initiatiefnemers een volledige vrijbrief om te gaan bouwen aan hun ideale radiostation. Het project eindigt op 1 januari 2019, het jaar waarin de radio 100 jaar bestaat.

Het project wordt financieel ondersteund door Media Perspectives en de gemeente Hilversum in het kader van talentwerving en talentontwikkeling in de mediastad Hilversum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*