De Top-5 zomerhits van Wijnand Speelman (3FM)

Het lijkt erop dat eind deze week eindelijk de zomer in Nederland gaat starten. Spreekbuis.nl vroeg aan Wijnand Speelman zijn top-5 meest favoriete zomerhits. Speelman is elke zaterdagochtend en zondagavond samen met Barend van Deelen te beluisteren op NPO Radio 3FM.

5.Circa Waves – T-Shirt Weather // Ik weet niet of dit nou kans maakt om DE hit van de zomer te worden maar dit is er wel een die ik deze zomer met het raampje op heel hard ga draaien onderweg naar het strand in Zeeland. De titel verraad het gevoel van de plaat ook al ‘T-Shirt weather’. Alleen om die reden al past deze plaat bij de zomer.

4. Kenny B – Parijs // Deze plaat is nu al een van de klappers voor de zomer en kan in deze lijst niet ontbreken. De plaat gaat deze zomer alleen nog maar vaker voorbij komen, als origineel en in diverse remixen. De stem, de muziek, het ademt zomer. Mooie bijkomstigheid is dat Parijs ook nog eens een hele mooie zomerse vakantiestad is.

3. Jamie XX ft. Young Thug & Popcaan – I know there’s gonna be (good times) // Jamie XX bekend van de Londonse band ‘The XX’, komt 1 juni met zijn album ‘In Colour’. Eerdere single van dit album ‘Loud Places’ was al te gek maar deze plaat heeft een ultiem zomers gevoel. Alleen de titel al is de aankondiging van een fantastische plaat. De hele vibe op de plaat laat je dansen, waar je ook bent. Zelfs bij regen en 8 graden Celsius krijg je een zomers gevoel van deze plaat.

2. Tony Junior & Mr. Polska – Love Somebody // De Utrechtse DJ/Producer Tony Junior werkte samen met één van de meest populaire artiesten onder jongeren vandaag de dag: Mr. Polska. Hij is niet de enige opvallende verschijning, als je goed luistert hoor je een oude bekende op deze track die sowieso alles van ‘vroeger’ even terughaalt: Ingrid Simons. Een van de beste vocalisten van Nederland, moeder van bekende zangeres Eva Simons én o.a. bekend van de track ‘Rainbow High in the Sky’ met Dj Paul Elstak. Deze plaat heeft alles: een oldskool randje, hele positieve vibe, een perfecte opbouw naar het eind en ook nog eens een heerlijke ‘hook’. Zomer pure sang!

1. Matoma & The Notorious B.I.G. – Old Thing Back // The Notorious is terug in een plaat van Matoma, een jonge producer uit Noorwegen. Deze plaat heeft een heerlijk zomerse sound, een stijl die het vandaag de dag erg goed doet, een heerlijke ‘hook’ en ook nog eens herkenbaar geluid van ‘Biggie’. Voor mij wordt dit een van dé platen deze zomer.

De nummers zijn via Spotify direct te beluisteren:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*