De Tafel van Taal is terug op tv

De taalquiz De Tafel van Taal is vanaf maandag 5 maart terug op tv. Taalliefhebbers strijden tegen elkaar in een vrolijke en spannende quiz met vragen over taalkennis, spelling, etymologie en andere taalkwesties. De Tafel van Taal brengt twee belangrijke veranderingen: Thomas van Luyn is de nieuwe presentator én de kandidaten zijn geen bekende Nederlanders, maar taalliefhebbers uit heel Nederland.

Nieuwe presentator: Thomas van Luyn
Cabaretier en columnist Thomas van Luyn is de nieuwe presentator van de Tafel van Taal. Thomas , bekend van de Mike & Thomas Show, QI en Studio Snugger, verheugt zich op het programma: “Van je hobby je werk maken, het is een cliché, maar dit komt behoorlijk in de buurt. Ik leef voor taalweetjes. Voor mij is de Tafel van Taal presenteren bingen op iets waar ik van hou”.
Kandidaten: taalliefhebbers
Ook de samenstelling van de teams is nieuw dit seizoen: voortaan spelen taalliefhebbers uit heel Nederland aan de Tafel van Taal. De kandidaten hebben zich na een oproep via social media en Onze Taal gemeld en zijn vervolgens via een aantal castingrondes geselecteerd.
Een tafel vol vragen
De Tafel van Taal wordt gespeeld aan een grote tafel met taaltrefwoorden waarover de kandidaten vragen beantwoorden. De vragen kunnen over alles gaan: spelling, leestekens, taalgeschiedenis, trivia en etymologie. Door het inzetten van troeven kunnen ze elkaar flink de pas afsnijden tijdens het spel. De quiz werkt toe naar een finale waarin een rebus moet worden opgelost. Het team dat zijn rebus het snelst oplost, is de winnaar.
Eén winnaar
De kandidaten spelen in teams van twee. Op maandag en dinsdag spelen ze de voorrondes, op woensdag de halve finale waarna het winnende team op donderdag gesplitst wordt en 1 tegen 1 de weekfinale speelt.
Thomas van Luyn neemt het stokje over van Margriet van der Linden, die vanwege andere werkzaamheden dit seizoen van De Tafel van Taal niet meer kan presenteren.
Uitzending: Vanaf 5 maart iedere maandag tot en met donderdag om 19.55u op NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*