De Podcast Top-5 van Bert Kranenbarg

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Bert Kranenbarg.

Kranenbarg: ‘Ik luister veel podcasts, heerlijk ook ’s avonds met een oortje in als ik in bed lig. En dan de volgende dag terugzoeken waar ik in slaap viel. Ik maak zelf ‘100 jaar radio’ en ‘Radioreuzen’ voor NPO Radio 5 en ben te horen in de podcast ‘Liedjes voor altijd’ van NPO Radio 5, gemaakt door Joris Kreugel.’ Mijn favorietenlijstje:

1. De Dik Voormekaarshow
In september komen er nieuwe afleveringen, nu al staan er compilaties op. Ik lag tijdens de vakantie met oortjes te luisteren aan het zwembad en lag hardop te schateren, wat vreemde blikken opleverde. Ongeëvenaard flauw en daarom zo goed.

2. De Grote Harry Bannink podcast
De podcast was een tijd in slaap, maar gelukkig komt Gijs Groenteman nu weer met nieuwe afleveringen. Deze week verscheen aflevering 42. Ongelofelijk, zoveel mensen met zoveel verhalen over de briljante Harry Bannink. Wat top dat Gijs nu ook Kunststof presenteert, zo terecht!

3. 30 minuten rauw
Ruud de Wild is heerlijk in deze gesprekken. Ze duren precies 30 minuten. Hoewel…. Dat vind ik jammer. Als de wekker gaat moet het ook afgelopen zijn, dat zou het spannender maken. Nu stelt Ruud gerust nog een paar vragen ná de wekker.

4. De Grote Vriendelijke Podcast
Jaap Friso en Bas Maliepaard over kinderboeken, met schrijvers, soms op verrassende locaties. Kundig en adrem. Mag af en toe iets korter, vind ik dan hè.

5. De Taalstaat
Geen echte podcasts maar wel superfijn: radioprogramma’s over rubrieken die terug te luisteren zijn via de podcast-app. Het Mediaforum van Spraakmakers, De Taalstaat, Kunststof. Thuis downloaden, onderweg luisteren. Fantastisch!

En dan vergeet ik nog de Spreekbuis PodcastThe Voicecast, De Radiopodcast, Met Groenteman in de kast en natuurlijk De brand in het landhuis. Kill your darlings, grrrrr!’, aldus Kranenbarg.

Kijk voor meer informatie op Onlineradioawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*