De Ondernemer en AS WE SPEAK Podcasts lanceren podcastserie ‘Droomstart’

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap maakt? De Ondernemer (DPG Media) en creatief podcastbureau AS WE SPEAK helpen bij het starten van een bedrijf met het lanceren van project Droomstart.

In de nieuwe podcastserie Droomstart krijgen ondernemers in spe met een gouden businessidee door experts de helpende hand aangeboden en worden ze gevolgd op de weg naar succes. Van het pitchen van hun businessplan aan een ondernemersjury, tot de eerste successen en tegenslagen: onderweg staat de podcastmicrofoon open. Lukt het om van een droom daadwerkelijk een start te maken?   

Uit ruim honderd aanmeldingen zijn elf ondernemers in de dop geselecteerd door een vakkundige jury. Maar welke vier pitchers die felbegeerde Droomstart gaan maken en met een ervaren startup-mentor aan de slag gaan, wordt in de eerste vier afleveringen duidelijk. Droomstart-luisteraars zitten steevast op de eerste rij als het gaat om de lessen op weg naar succes, de valkuilen die al dan niet vakkundig vermeden worden en of de vier ondernemers uiteindelijk klaar zijn voor funding.

De eerste van twaalf afleveringen van Droomstart verschijnt vandaag, dinsdag 15 maart. Daarna volgt elke week een nieuwe. Droomstart wordt gepresenteerd door Fabienne de Vries. 

Robert van den Ham, De Ondernemer: ,,Het stimuleren van ondernemerschap behoort vanaf het allereerste begin tot het DNA van De Ondernemer. Dat zie je terug in ons online platform, de vele content die we maken, ook voor onze zakelijke partners. En nu komt dat alles samen in een geheel nieuw podcastproject, Droomstart. Ik voorspel een fascinerende serie, alleen al omdat we luisteraars er vanaf het vaak nog prille ondernemersidee nauw bij betrekken en, wie weet, uiteindelijk enthousiast krijgen om er zelf via sharefunding onderdeel van te worden.”

Arne van den Berg, AS WE SPEAK Podcasts: ,,Al vanaf ons eigen ondernemende begin met AS WE SPEAK Podcasts, zo’n 1,5 jaar geleden, liepen we rond met het idee voor Droomstart. Aangezien wij podcasts bedenken en maken in opdracht van merken en organisaties, hebben we deze serie gepitcht bij en samen doorontwikkeld met De Ondernemer. Het verhaal dat we brengen met Droomstart sluit naadloos aan bij wat de kern van het bestaansrecht van De Ondernemer is. Droomstart is een passend merkverhaal voor De Ondernemer waarmee we tevens (startende) ondernemers of mensen met ondernemende ideeën willen inspireren en aanzetten om zelf hun Droomstart te gaan maken.”  

Waar is Droomstart te beluisteren?

De trailer en de eerste aflevering van Droomstart zijn vanaf vandaag te beluisteren via de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Ga voor meer informatie naar Droomstart.nl.

Over De Ondernemer 

Van lokaal tot landelijk actief, van zzp tot startup en familiebedrijf; op het online platform voor De Ondernemer publiceren we voor alle ondernemers relevante artikelen, blogs, podcasts, video’s en maken we live radio. Ons doel: ondernemerschap stimuleren. En daar zetten we de website (maandelijks ruim 1 miljoen pageviews), social media-kanalen (ca. 100.000 volgers), nieuwsbrieven (ca. 95.000 ontvangers) en onze wekelijkse pagina in het AD en Het Parool (1,2 miljoen lezers) maar al te graag voor in. Inspiratie, informatie en advies: Deondernemer.nl

Over AS WE SPEAK Podcasts

AS WE SPEAK Podcasts is een creatief podcastbureau gespecialiseerd in het bedenken en produceren van podcasts voor merken en organisaties. Podcasts voor interne en externe communicatie worden ontwikkeld vanuit het kantoor in Hilversum. Daarnaast is het vertellen van merkverhalen een van de speerpunten van AS WE SPEAK. Het bureau verzorgt de distributie en marketing van podcasts voor haar opdrachtgevers en bedenkt onderscheidende campagnes om mee te adverteren binnen podcasts. AS WE SPEAK Podcasts is pas 1,5 jaar jong maar heeft meer dan 40 jaar ervaring met audio in de combinatie met merken en organisaties en werkte voor onder andere: Nederlandse Loterij, Marsh, CZ, Mercer, GroupM, Toyota en The Walt Disney Company.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*